Gündem DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS ek tercih sonuçları için zaman daralıyor. Adım adım sonuçlara yaklaşılırken tam tarihin belli olmaması sebebiyle üniversite adayları "DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu sıklaştırmış durumda... İşte detaylar...

DGS ek tercih sonuçlarının açıklanmasına deyim yerindeyse ramak kaldı. Geçen yılki sürecin aşması nedeniyle heyecan katsayısı sürekli artıyor. ÖSYM'nin sitesi ziyaretçi akınına uğrarken adaylar, "DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor. Öte yandan kayıt işlemlerinin tarihi de araştırılan bir başka konu...

Haberin Devamı

DGS EK TERCİH SONUÇLARI BUGÜN MÜ AÇIKLANACAK?

DGS ek tercih sonuçlarının bugün açıklanıp açıklanmayacağı konusu muallakta... Sonuçların her an açıklanabilir olması sebebiyle ÖSYM'nin sitesinin sık sık kontrol edilmesi gerekiyor. Beklentiler haftanın son günü olan 26 Ekim Cuma gününde... Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

DGS EK TERCİH SONUÇLARI

YÖK'TEN DGS ADAYLARINA "MAZARET KAYDI" MÜJDESİ

Ankara Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama ile 2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucu yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen ancak çeşitli nedenlerle süresi içerisinde kayıt yaptıramayan adaylardan mazereti kabul edilenlerin kaydının, 26 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacağı bildirildi. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:"Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 10 Ekim 2018 tarihli toplantısında; 2018 Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama kapsamında Başkanlığımızca üniversitelerimize yerleştirilen adaylar ile 2018 Dikey Geçiş Sınavı sonucuÖSYM tarafından yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen ancak çeşitli nedenlerle süresi içerisinde kayıt yaptıramayan adayların mazeretinin ilgili yükseköğretim kurumu tarafından değerlendirilmesine ve mazereti kabul edilenlerin 26 Ekim 2018 tarihine kadar kaydının yapılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS; ÖSYM tarafından yapılan ve eğitimine 4 yıllık bir lisans programında devam etmek isteyen meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin girmek zorunda olduğu, 2000 yılından bu yana yapılan bir sınavdır. Dikey Geçiş Sınavı her sene temmuz ayının ikinci haftasında yapılmaktadır ve ortalama 70 bin aday sınava girmek için başvuruda bulunmaktadır.

Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Bu bağlamda ALES ile benzer nitelik taşır. 60 sözel ve 60 sayısal toplamda 120 sorudan oluşan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için ayrılan süre 140 dakikadır. Her iki bölümde de 10’ar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.

Haberin Devamı