Gündem DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! Sorgulama için tıklayınız

DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! Sorgulama için tıklayınız

Paylaş
DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! Sorgulama için tıklayınız

DGS ek yerleştirme sonuçları için gözler bugündeydi. Geçen yıla göre bu sene sürecin uzaması nedeniyle üniversite adayları sürekli olarak "DGS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu soruyordu. ÖSYM saat 15.00'te bir duyuru geçerek sonuçları ilan etti.

Yaklaşık 17 bin kontenjan için lisans adayları başvurularını yaptı. Gözler sonuçlardaydı. Cuma günü olması sebebiyle beklentiler iyice artmıştı. Ve beklenen oldu ÖSYM saat 15.00'te sonuçları adaylarla paylaştı. Sonuçlara göre 10 bin 125 kontenjan boş kaldı. DGS ek yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Haberin Devamı

DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI

ÖSYM'DEN YAPILAN DUYURU:

"11-16 Ekim 2018 tarihleri arasında alınan 2018-DGS tercih işlemleri sonucunda yapılan ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 26 Ekim 2018 tarihinde saat 15.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından YÖK’e elektronik ortamda gönderilecektir.

KAYITLAR NE ZAMAN?

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 30 Ekim-2 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."