Gündem DGS sınav giriş (yerleri) belgesi açıklandı mı? Son 15 gün...

DGS sınav giriş (yerleri) belgesi açıklandı mı? Son 15 gün...

Paylaş
DGS sınav giriş (yerleri) belgesi açıklandı mı? Son 15 gün...

DGS için son 2 hafta... Adaylar kritik sınav öncesi sınav giriş belgeleri için ÖSYM'yi sık sık ziyaret ediyor. Peki, DGS sınav giriş belgeleri ne zaman açıklanır?

DGS sınavına bugün itibarıyla 14 gün kaldı. Adayların heyecan katsayısı yükseliyor. On binlerce aday Sınav yerlerinin bir an evvel açıklanmasını istiyor. Sınav giriş belgeleri için kritik haftaya girilirken adaylar, "Sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap arıyor.

Haberin Devamı

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANIR?

DGS sınav giriş belgeleri için ÖSYM'den yapılan bir açıklama henüz yok. Geçen sene 21 Temmuz'da gerçekleşen DGS'nin sınav giriş belgeleri 11 Temmuz'da açıklanmıştı. Bu nedenle 2019 DGS'nin sınav yerlerinin 20 Haziran'da açıklanması bekleniyor.

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARTILIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

SAYISAL VE SÖZEL STANDART PUANLARIN HESAPLANMASI

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.