Gündem DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS puanları nasıl hesaplanır?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS puanları nasıl hesaplanır?

Paylaş
DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS puanları nasıl hesaplanır?

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran'da yapıldı. Sınavın üzerinden birkaç saat geçmişti ki sorular ile cevapların yüzde 10'u erişime açıldı. Sınavın üzerinden bir hafta geçti. Süreci ve takvimi bilmeyenler şimdi "DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap arıyor.

2019 DGS Haziran ayının son günü gerçekleşti. Sınava yaklaşık olarak 330 bin kişi girerken sınavın üzerinden 1 hafta geçti ve sonuçlara ilişkin aramalar sıklaşmaya başladı. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 25 Temmuz'da açıklanacak. Geçen yılki süreç baz alındığında tercihlerin ise 17 Ağustos'ta başlaması bekleniyor.

DGS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

DGS puanları adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

DGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeler ise adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak.

DGS’DE DERS MUAFİYETİ NASIL OLACAK?

Haberin Devamı

Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenecek. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilecek.