Gündem DHKP-C'ye hava destekli baskın!

DHKP-C'ye hava destekli baskın!

Paylaş
DHKP-C'ye hava destekli baskın!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyla ilgili terör örgütü DHKP-C'ye yönelik özel harekat birimine ait helikopterle hava destekli operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 10 kişi gözaltına alındı

Operasyon, sabahın ilk saatlerinde başladı. 21 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Liman- İş Sendikası Genel Merkezi ve Genel İş Sendikası Genel Merkezi’ne baskın yapıldı. DİSK’e bağlı Liman-İş Sendikası Genel Merkezi ve Genel-İş Sendikası Genel Merkezi’ndeki aramalar yaklaşık 2 saat sürdü. Ankara il sorumlusu olduğu ileri sürelen G.M.'NİN de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

>> 'SENDİKAMIZA YAPILAN BASKINI KINIYORUZ'

Sabahın ilk saatlerinde aralarında Emniyet’in üst düzey yetkililerinde aralarında bulunduğu terörle mücadele uzmanları helikopterle Ankara Atatürk Lisesi’nin Sıhhıye’deki bulunan bahçesine iniş yaptı.

Polis yetkilileri, Liman- İş Sendikası Genel Merkezi’nde yapılan aramaları yerinde gözlemledikten sonra yine aynı helikopterle bu kez Ulus’taki Genel- İş Sendikası Genel Merkezi’nin bulunduğu bölgeye geçti.

Helikopter destekli operasyona Özel Harekat Timleri de katılırken 2 sendikanın dışında 19 yerde de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Sendikalardaki bilgisayar ve diğer dokümanlara da el konulduğu iddiasını ise, polis yalanladı.

'BİZİMLE ALAKASI YOK'

DHKP-C’ye yönelik operasyonlar kapsamında arama yapılan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın Örgütlenme Dairesi Başkanı Remzi Çalışkan, "Bizim kurumsal yapımızla, kurumsal işleyişimizle Genel-İş Sendikası’nın kurumsal varlığıyla, aranan şahısların herhangi bir ilişkisi, alakası yoktur" dedi.

Haberin Devamı

Çalışkan, sendikanın bulunduğu işhanın önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sendikalarının genel merkezine saat 06.00’da polis tarafından operasyon düzenlendiğini, genel merkez ve sosyal tesiste arama yapıldığı belirten Çalışkan, operasyonun hukuksuz olduğunu, polisin odaların kapılarını kırarak içeri girdiğini ileri sürdü.

Polisin kendilerine operasyonun gerekçesinin, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırıların şüphelilerinin aranmasıyla ilgili olduğunu söylediğini kaydeden Çalışkan "Bizim kurumsal yapımızla, kurumsal işleyişimizle Genel-İş Sendikasının kurumsal varlığıyla aranan şahısların herhangi bir ilişkisi, alakası yoktur. Sendika, emek mücadelesi veriyoruz. Ancak bizi bu tür olaylarla ilişkilendirmek doğru değildir. Bunu bir saldırı olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

LİMAN-İŞ'İN GENEL BAŞKANLIĞINI YAPMIŞTI

Adalet Bakanlığı'na el bombası atılması olayının faili olan Hasan Biber, 1991-1998 yılları arasında Liman-İş Sendikası Genel Başkanlığı yapmıştı.

Biber'in sendika başkanlığı sonrasında DHKP-C içinde aktif olarak eylemlere katıldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Yurt dışına kaçtığı tahmin edilen Hasan Biber’in, canlı bomba olduğu iddiasıyla arandığı da öğrenildi.