Gündem DHKP-C'ye şafak operasyonu

DHKP-C'ye şafak operasyonu

Paylaş
DHKP-C'ye şafak operasyonu

İstanbul Okmeydanı'nda DHKP-C'ye yönelik şafak operasyonunda hareketli anlar yaşandı

İstanbul'da sabah saatlerinde DHKP-C terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Okmeydanı’nda 3 katlı Gençlik Federasyonu Derneği’ne baskın yapan polis, çelik kapıları aştıktan sonra şüphelilere ulaşabildi.

Operasyon sırasında da, içeride bulunan 13 kişi örgütsel dökümanları ve yataklarını ateşe verdi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer9303","9303","201303","9303-1.jpg");


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 06.00 sıralarında değişik adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Beyoğlu Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Federasyonu Derneği’ne yapılan baskına Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri de destek verdi.

PENCEREDEN SLOGAN ATTILAR


DHKP-C terör örgütüne yönelik olduğu öğrenilen operasyonda, dernek binası içinde bulunan şüpheliler örgütsel dökümanları ve yataklarını ateşe verdi. Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Kapıları açmayan şüpheliler pencerelere çıkarak slogan atarken, polis ekipleri de eve gaz bombası attı.

KAPI VE PENCERELERİ KESİP GİRDİLER


Binayı saran polisler apartman girişinde bulunan çelik kapıları elektrikli testere ile kesmeye başladı. Diğer yandan da Özel Harekat Polisleri çatıdan ve itfaiye merdiveni yardımıyla pencerelerden binaya girmeye çalıştı. Ekipler uzun süren çalışma sonucunda pencere korkuluklarını ve çelik kapıları keserek içeri girdi.

Polislere direnen 6’sı kadın 13 kişi gözaltına alınarak çevik kuvvet otobüslerine bindirildi. Diğer adreslerde de çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.Kesilen kapılar zırhlı polis araçlarına bağlanarak binadan dışarı çıkarıldı.

Haberin Devamı

DHA