Gündem Dicle KCK davasında tahliye

Dicle KCK davasında tahliye

Paylaş
Dicle KCK davasında tahliye

Dicle ilçesinde KCK'ya yönelik operasyonda yakalanan 5'i tutuklu 27 sanığın yargılandığı davada, aralarında Dicle Belediye Başkanı Mustafa Uyguner'in de bulunduğu 4 sanık tahliye edildi

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 5’i tutuklu 18 sanık ile avukatları hazır bulundu. 9 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, sanıklara "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına eylemde bulunmak" ve "toplantı, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etmek" iddiasıyla haklarında dava açıldığını söyledi.

Tutuklu sanık Mustafa Uyguner tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında, ilçede kepenk kapatmak için talimatlarda bulunduğu yönündeki iddiaları reddederek, "Böyle bir eylemle ilgim yoktur. Ben ilçenin belediye başkanıyım. Belediye başkanı olarak 4 yıldır görev yapmama rağmen ilçedeki kaldırım işgalini sona erdiremiyorum.

Kepenk kapatmaları yönünde hiç talimat veremem. Dicle’deki esnaf beni dinleseydi, önce kaldırım işgaline son verirdi" dedi. Sanık avukatlarından Mehmet Zülküf Polat, dosya içeriğinde sadece 4 basın açıklaması ve çeşitli yürüyüşlerin bulunduğunu, bunların hiçbirinde şiddet içerikli bir eylemin olmadığını belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Dicle Belediye Başkanı Mustafa Uyguner, Şefik Birkan, Cemal Abdulnasır Sert ve Feyziye Arukan’nın tahliyelerine karar vererek, duruşmayı erteledi.