Gündem Dicle Üniversitesi'nde 3 ayrı ses bombası patladı

Dicle Üniversitesi'nde 3 ayrı ses bombası patladı

Paylaş
Dicle Üniversitesi'nde 3 ayrı ses bombası patladı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi kampüsünde bulunan 3 ayrı fakültede eş zamanlı olarak ses bombası patladı. Patlamalarda ölen ve yarlanan olmazken, maddi hasar meydana geldi

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi tuvaleti, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi kantini ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin bir dersliğinde eş zamanlı olarak ses bombası patladı. Bugün saat 12.00 sıralarında meydana gelen patlamalar paniğe yol açtı. Büyük bir gürültüyle patlayan bombalardan sonra binalarda maddi hasar meydana geldi.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri güvenlik çemberi oluşturarak inceleme yaptı. Bomba imha uzmanlarının yaptığı incelemede patlamaların el yapımı ses bombasından kaynaklandığı belirtildi. Patlama sonrasında binalardaki camlar kırılırken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ ALARMI

Dicle Üniversitesi’nde patlamaların olduğu sırada Diyarbakır’ın en kalabalık yerlerinden olan Sanat Sokağı’nın çevresinde park halinde bulunan iki çalıntı aracın bomba yüklü olabileceği ihbarı yapıldı. Bombalı araç ihbarı üzerine polis alarma geçti. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, araçların yerini tespit ederek güvenlik çemberi oluşturdu. Araçların park edildiği sokağa giriş ve çıkışlar kapatılarak bomba imha ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri yaptıkları incelemede araçlarda herhangi bir ize rastlamadı. Yapılan incelemede araçların bölgede kazı çalışması yapan işçilere ait olduğu ortaya çıktı.

Felat BOZARSLAN-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)