Siyaset Dicle'ye son kapı da kapandı
Paylaş
Dicle'ye son kapı da kapandı

Anayasa Mahkemesi Dicle'nin başvurusunda yetkisizlik kararı verdi. Böylece Dicle'nin bu seçim sonuçlarına göre vekil olabilme ihtimali de kapandı

Anayasa Mahkemesi Hatip Dicle'nin yaptığı başvuruyu karara bağladı. Yüksek Mahkeme, Dicle'nin yerine Oya Eronat'ın milletvekilliği mazbatasını alması kararı veren YSK'nın kararını değerlendirmedi.

Yetkisizlik kararı veren mahkeme, Dicle'nin milletvekili seçilip seçilmediği konusunda görüş bildirmedi.

Haberin Devamı

Hatip Dicle'nin avukatı Levent Kanat, Anayasanın, ''Milletvekilliğinin Meclis'te düşürülmesine karar verilen kişinin düşüm kararından sonra 7 gün içerisinde Anayasa Mahkemesine 'kararın iptali' için başvurabileceği, Anayasa Mahkemesinin de bu başvuruyu 15 gün içerisinde kesin karara bağlayacağı'' şeklindeki 85. maddesine göre Yüksek Mahkemeye başvuruda bulunmuştu.

Yüksek Mahkeme heyeti, bugünkü gündem toplantısında, Dicle'nin avukatı Kanat'ın yaptığı başvuruyu, ''Anayasa'nın 79. maddesi gereğince yetkisizlikten'' reddetti.

Anayasa'nın 79. maddesi, ''Seçimlerin başlamasından bitimine kadar bütün işlemleri yapma, yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konuları ile ilgili bütün yolsuzlukları, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama görevinin YSK'da olduğunu, YSK kararları aleyhine başka bir merciye başvuru yapılamayacağını'' düzenliyor.

Haberin Devamı