Spor Diego Maradona'nın kirli sırları

Diego Maradona'nın kirli sırları

Paylaş
Diego Maradona'nın kirli sırları

1991'de Napoli mafyasıyla ilgili soruşturma yürüten eski savcı Luigi Bobbio, efsane futbolcu Maradona'nın yüklü miktarda aldığı uyuşturucuları hayat kadınlarıyla kullandığını anlattı

İtalya’nın Napoli kentinin eski savcısı Luigi Bobbio, Arjantinli futbolcu Diego Maradona’nın İtalyan Napoli takımında oynadığı dönemde Camorra mafyasından büyük miktarda kokain satın aldığını ve neredeyse tutuklanacağını söyledi.

Castellamare di Stabia kentinin belediye başkanı olan Bobbio’nun savcılık dönemiyle ilgili anıları “Suç topu” isimli bir kitapta toplandı. Bobbio kitapta, 1991’de Camorra üyelerinin telefonlarını dinledikleri sırada bir sürprizle karşılaştıklarını anlattı. Eski savcının anlatımına göre, bu sürpriz, Maradona’nın Camorra’yla yakın ilişkisi ve yüklü miktarda kokain satın aldığıydı. Telefon dinlemeleri Maradona’nın mafyadan aldığı kokaini “Paradiso” isimli bir otelde buluştuğu hayat kadınlarıyla birlikte kullandığını ortaya çıkardı. Bunun üzerine savcı Bobbio, Maradona için tutuklama kararı çıkarılmasını istedi ancak mahkeme bunu reddetti. Bobbio, mahkemenin, “Napoli taraftarlarının olası tepkisinden çekinerek” böyle bir karar almış olabileceğini söyledi.

Doping testi şaşırttı
Bobbio ayrıca, Maradona’ya o dönemde hem savcılık tarafından hem de futbol otoriteleri tarafından uyuşturucu testleri yapıldığını, kendi testlerinde uyuşturucu bulunmasına rağmen antidoping komisyonunun testlerinde uyuşturucuya rastlanmadığının açıklanmasının kendisini şaşkına çevirdiğini söyledi. Bobbio, “Futbol dünyası bu konuyu kapattı. O zamana kadar futbolu çok severdim ve Napolitaraftarıydım ancak bu olaydan sonra futboldan soğudum” dedi.

Haberin Devamı

Milliyet