Cumartesi Postası Dikkat: Bu kafede her şey satılık!

Dikkat: Bu kafede her şey satılık!

Paylaş
Dikkat: Bu kafede her şey satılık!

Dikkat: Bu kafede her şey satılık!

Röportaj: Merve Özaytekin

mozaytekin@posta.com.tr

Bir kafe düşünün... Menüde yazılanlar dahil her şey satılık. Oturduğunuz sandalyeden içtiğiniz çayın bardağına, yemek yediğiniz çataldan masaya kadar her şey! Dilerseniz kafenin ortasındaki tabureyi, dilerseniz de mutfaktaki herhangi bir eşyayı satın alabilirsiniz. “Nasıl olur?” diyorsunuz değil mi? Öyleyse, Nişantaşı’ndaki Bunk kafeye gidin ve leziz yemekleri eşliğinde, İstanbul için yeni olan bu konsepti keşfedin.

AŞÇI MÜŞTERİLERLE BİRLİKTE YEMEK YAPIYOR

Bunk diğer kafeler gibi dış cephesiyle hemen kendini fark ettirmiyor. Önce camdaki iki kadın illüstrasyonu gözünüze takılıyor. Kapısından içeri girdiğinizde ilk dikkat çeken, üstünde ‘Bunk’ yazılı pembe poşetler oluyor. “Yoksa burası bir mağaza mı?” derken ortadaki koca mutfağı fark ediyorsunuz. Aşçı gizli bir yerde değil, müşterilerin arasında yemek yapıyor. Üstelik aynı anda müşterilerle konuşuyor, konsantrasyonu bozulmuyor. Dilerseniz kafenin sahibinden izin isteyip aşçıya eşlik edebilirsiniz.

Mutfağın karşısında ise evinize koymak isteyeceğiniz şık ve şirin mutfak araç gereçleri satılıyor. Anlayacağınız farklı bir yer burası. Kapıdaki kadın illüstrasyonlarının, kafenin sahipleri Maggie Tümenbatur ve Filiz Çetin Özoğul olduğunu onlarla tanışınca anlıyorum. Filiz Hanım: “Kapıdaki kızlar biziz. İllüstrasyonu Alametifarika’dan Uğurcan Ataoğlu yaptı” diyor.

Ortağı Maggie hemen kafelerinin hikayesini anlatmaya başlıyor: “Aslen Rumen’im. Üniversiteyi bitirince Türkiye’ye çalışmaya geldim. Filiz’le yıllar önce bir partide tanıştık. O sinema sektöründeydi. İşim gereği Hong Kong’a taşınınca o beni ziyarete geliyordu. İkimizin de ortak hayali kafe açmaktı. Sonunda bunu hayata geçirmeye karar verdik. Hemen İstanbul’a döndüm ve burayı açtık. Ama açacağımız yerin farklı olmasını istedik. Bunun üzerine Bunk’u lezzetli yemekler yiyeceğiniz bir kafe, hem de ev araç gereçlerinin satıldığı bir dükkan yaptık.”

MENÜYÜ FRANSIZ ŞEF OLUŞTURMUŞ

Filiz ve Maggie, Fransız şef Hubert Bourdon’la bir araya gelerek Bunk’un menüsünü oluşturmuşlar. Menüde sıcak sandviçlerde iddialı olduklarını söyledi Filiz Çetin Özoğul. Somonlu ‘Mamamia’ adını verdikleri sandviçin içindeki marine somon dilimlerini Maggie hazırlıyormuş. Gerçekten çok lezzetli. X Large Burger, yumurta, tavuk göğsü ve dana jambondan yapılıyor. Bunk’a özel bir tarifle yapılan bu üç katlı sandviç bayağı doyurucu. Ama menünün en ilgi gören bölümü ızgaralar.

Bonfile, New York steak, kuzu pirzola, taze Norveç somonu ideal sürede pişiriliyor ve servis ediliyor. Makarnalardan somonlu kremalı tagliatelle yine Bunk’un iddialı lezzetlerinden. Salatalar ise hafif yemek isteyenler düşünülerek farklı lezzetler bir araya getirilerek oluşturulmuş. Çocuğuyla kafeye gelenleri unutmamış ikili. “Bir oğlum olduğu için kafeye çocuklarla gitmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Burası için de oyuncak kutuları ve çocuk menüleri hazırladık” diye anlatıyor Filiz Hanım. Minikler oyuncaklarıyla oynarken kendileri için hazırlanan sağlıklı yemeklerden atıştırıyorlar.

Bunk’un arka bahçesiyse iç ferahlatan cinsten. Tatlı menüsünden sıcacık bir brownie, elmalı tart, ev yapımı cheesecake, krem karamelinizi alıp yanında kahvenizle keyif yapabilirsiniz. Bunk’ta İtalyan kahvesinden közde Türk kahvesine Amerikan kahvesinden sıcak çikolataya kadar pek çok sıcak içecek çeşidi var. Saat 9’dan akşam 11’e kadar açık olan kafede hafta sonları da serpme kahvaltı veriliyor, kaçırmayın!

Güzelbahçe Sok. 1B Nişantaşı Tel: 0 212 230 47 30

2

Haberin Devamı