Türkiye (Son Dakika) Dilara Yıldız cinayetinde flaş gelişme! Hakimlik 2 telefonun incelenmesini istedi

Dilara Yıldız cinayetinde flaş gelişme! Hakimlik 2 telefonun incelenmesini istedi

Paylaş
Dilara Yıldız cinayetinde flaş gelişme! Hakimlik 2 telefonun incelenmesini istedi

İstanbul'da Oktay Dönmez eski nişanlısı avukat Dilara Yıldız'ın evine girip 10 gün gelmesini beklemişti. Oktay Dönmez, eski nişanlısı Dilara Yıldız döndüğünde onu lokantaya götürüp burada öldürmüştü. Hakimlikten flaş bir karar geldi: Katilin ve maktulün telefon kayıtları incelenecek! İşte son dakika haberinin detayları...

İstanbul'da eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından silahla katledilen avukat Dilara Yıldız cinayeti soruşturmasında iki ismin cep telefonu kayıtlarının incelenmesine karar verildi. Oktay Dönmez'in cinayet öncesinde Dilara Yıldız'a tehdit dolu mesajlar attığı ve mesajlardan birinde, "Elime düştüğün ilk fırsatta kendi kanınla sana duş aldıracağım." diye yazdığı belirlenmişti. Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre, hakimlikten önemli bir son dakika kararı geldi....

Haberin Devamı

İstanbul'da eski nişanlısı Oktay Dönmez'in silahla katlettiği avukat Dilara Yıldız cinayeti soruşturmasında iki ismin cep telefonu kayıtlarının incelenmesine karar verildi.

TELEFONLARI İNCELENECEK

Dönmez'in cinayet öncesinde genç avukata tehdit dolu mesajlar attığı ve mesajlardan birinde, "Elime düştüğün ilk fırsatta kendi kanınla sana duş aldıracağım." diye yazmıştı.

İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın kayıtların incelenmesi yönündeki talebini kabul etti. Korkunç cinayeti aydınlatmak için araştırmalarına devam eden savcılık, telefon kayıtlarıyla ilgili gelecek olan bilirkişi raporunu bekliyor.

Olay, 10 Ocak tarihinde İstanbul Tuzla'da meydana geldi. 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız, kendisini saplantı haline getirerek ölüm tehditleri eden kendisiyle aynı yaştaki eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından katledildi.

Haberin Devamı

10 GÜN BOYUNCA EVE GELMESİNİ BEKLEMİŞ

Bir restoranda meydana gelen olayın öncesinde iddiaya göre Oktay Dönmez, duruşmaları nedeniyle bir süredir şehir dışında olan Avukat Dilara Yıldız'ın Tuzla'da bulunan evinde 10 gün boyunca gelmesini bekledi. Dönmez, eski nişanlısı eve geldiğinde silah zoruyla alıkoyarak darp etti. Daha önceden hazırladığı senetleri Yıldız'ın imzalamasını ve ona ait olan otomobili kendi üzerine geçirmesi için baskı yaptı.

RESTORANDA POLİSİ GÖRÜNCE TETİĞİ ÇEKTİ

Oktay Dönmez tarafından zorla alıkonularak polis merkezinin yanında bulunan restorana getirilen avukat Dilara Yıldız burada bir süre katiliyle birlikte oturdu.

Lavoboya giderken dahi genç kadının yanından ayrılmayan katil Oktay Dönmez restorana gelen polis ekiplerini görünce panik yaparak ayağa kalktı. Dilara Yıldız'a 5 el ateş eden Dönmez, olay yerinde polis ekipleri tarafından yakalanırken, Dilara Yıldız hayatını kaybetti.

SON KEZ ANNENİ ARATACAĞIM

Korkunç cinayetin ardından Oktay Dönmez'in, Avukat Dilara Yıldız'a sosyal medya ve whatsapp üzerinden mesajlar attığı belirlendi. Kan donduran mesajlarda, Dönmez'in Yıldız'ı öldüreceğini planladığını ve kendisine 'Elime düştüğün ilk fırsatta kendi kanınla sana duş aldıracağım. Blöf değil icraatın da alasıdır. Bana dua edeceksin. Son kez anneni aratacağım. Sadece düştüğünde kucağıma. Sonrada zaten mermerin yazılacak, vasiyetini hazırla. Şimdiden biletin kesildi çoktan. Çok zamanın yok bu hayatta' dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Son dakika haberine göre mesajları sosyal medya hesabında paylaşan Yıldız, 'Özür dileyerek paylaşmak ve buradan cevap vermek istiyorum.. Öncelikle bu yabancı kaynaklı numaradan yazınca şikayet etsem de bulunamam sanıyorsun, rahatsın ama nasıl bulunduğunu sana yaşatarak öğreteceğim' dediği görüldü.

SAVCILIKTAN YENİ HAMLE

Tüm bu olayların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında savcılık, meydana gelen cinayeti tüm detaylarıyla aydınlatmak için harekete geçti. Savcılık, maktul Dilara Yıldız ve genç kadını katleden eski nişanlısı Oktay Dönmez'in telefon kayıtlarının incelenmesi için İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne talepte bulundu.

TELEFON KAYITLARI İNCELENECEK

Haberin Devamı

Bu kapsamda İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği savcılığın talebini değerlendirdi. Hakimlik, savcılığın telefon kayıtlarının incelenmesi talebini inceleyerek kabul etme kararı aldı. Hakimliğin talebi kabul etmesinin ardından Dilara Yıldız ve Oktay Dönmez'in telefon kayıtlarının incelenmesi için bilirkişiye gönderilecek. Soruşturmayı yürüten savcılık, bilirkişi raporunun gelmesini bekliyor.