Yaşam Dilek tutmak için o deliğe girdi

Dilek tutmak için o deliğe girdi

Paylaş
Dilek tutmak için o deliğe girdi

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Madvans vadisinde bulunan "Delikli taş"tan geçtiklerinde tüm dileklerinin kabul edileceğine inanan vatandaşlar, bu geleneği yıllardır sürdürüyor

Tahtısüleyman Mahallesi Madvans vadisindeki "Delikli Taş", dileklerinin kabul olması için gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Haberin Devamı

Çapı 35 santimetre olan ve arasından geçtiklerinde hastalık, kaza, bela ve felaketlerden kurtulacaklarına inanan vatandaşlar, taşın asırlardır aynı amaç için kullanıldığını belirtiyor. Özellikle çarşamba günleri ziyaret edilen ve 3 çarşamba delikli taştan geçtiklerinde dileklerinin kabul edileceğini düşünen vatandaşlardan Esma Gülbahar, yaptığı açıklamada, çarşamba günleri ziyaretçi sayısında büyük artış olduğunu söyledi.

Kadınların gruplar halinde gelerek dilek tuttuğunu ve taşın arasından geçmeye çalıştığını anlatan Gülbahar, özellikle hasta ve zayıflara şifa dileğinde bulunduklarını ifade etti.

Eşi ve çocuklarıyla Madavans vadisine hem dilek tutmak hem de piknik yapmak için gelen vatandaşlardan Ejder Gülbahar ise "Eşim ve çocuklarımla gelip buraları gezdik. Buralar çok güzel ve tarihi çok eskilere dayanan yerler. Buraların turizme kazandırılması gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA