Dünya Din adamının cenaze töreninde izdiham yaşandı

Din adamının cenaze töreninde izdiham yaşandı

Paylaş
Din adamının cenaze töreninde izdiham yaşandı

ABD'de corona virüs dolayısıyla hayatını kaybeden Yahudi din adamını anmak isteyenler bir araya geldi. İzdihama neden olan törende sosyal mesafe kurallarına uyulmadı.

ABD'nin New York şehrindeki Brooklyn bölgesinde yer alan Williamsburg kentinde corona virüsten (Covid-19) hayatını kaybeden Ortodoks Yahudi topluluğunun ileri gelenlerinden Yahudi din adamı Chaim Mertz'i anmak için dün bir araya geldi.

Haberin Devamı

7'den 70'e her yaşta kişinin katıldığı cenaze töreninde sosyal mesafe kuralının uyulmaması, bir çok kişi tarafından tepkiye neden oldu. Cenazeye katılan bazı kişilerin maskesiz olması dikkat çekti.

New York şehri Belediye Başkanı Bill de Blasio sosyal medya hesabından durumun kabul edilemez olduğunu belirterek tepki gösterdi. Cenaze törenine tepki gösteren De Blasio, “Williamsburg’de bu gece kesinlikle kabul edilemez bir şey oldu: Salgının ortasında büyük bir cenaze toplantısı. Duyduğumda, kalabalığın dağılmasını sağlamak için oraya kendim gittim. Gördüğüm şey, corona virüs ile savaştığımız sürece hoş görülmeyecek.Bu son iki ayda çok fazla kaybımız oldu, yas tutmaya içgüdüsünü anlıyorum. Ancak büyük toplantılar sadece daha fazla ölüme ve daha fazla ailenin yas tutmasına yol açacaktır. Buna izin vermeyeceğiz. NYPD'ye tüm şehir için tek bir standarda sahip olması talimatını verdim: sıfır tolerans" dedi.

Haberin Devamı

DHA