Manisa Din görevlisi ve beden eğitimi öğretmeninden 'Bal gibi' hobi

Din görevlisi ve beden eğitimi öğretmeninden 'Bal gibi' hobi

Paylaş
Din görevlisi ve beden eğitimi öğretmeninden 'Bal gibi' hobi

Din görevlisi ve beden eğitimi öğretmeninden 'Bal gibi' hobi

MANİSA'da, koronavirüs (Covid-19) pandemisi kapsamında hobi olarak arıcılığa başlayan Yunusemre Diyanet Eğitim Merkezi Kur'an kursu eğiticisi Ahmet Avcul (39) ve beden eğitimi öğretmeni Selçuk Ürün (39), 5 kovanla başladıkları arıcılığı 20 kovanla sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor. Bir aylık arıcı iki arkadaş, taleplere de yetişemiyor.
Manisa'da, koronavirüs pandemisi kapsamında kendilerine uğraş arayan Yunusemre Diyanet Eğitim Merkezi'nde görevli Kur'an kursu eğiticisi Ahmet Avcul ve arkadaşı beden eğitimi öğretmeni Selçuk Ürün, arıcılık yapmaya karar verdi. Hobi olarak arıcılığa başlayan Avcul ve Ürün, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'ndeki arıcılık kursuna katılarak, kendilerini geliştirdi. Arıcılığın püf noktalarını öğrenen iki arkadaş, Spil Dağı Karakoca mevkisinde 5 kovanla arıcılığa başladı. Bir aylık sürede kovan sayısını 20'ye çıkaran ikili, taleplere yetişemiyor.
Yunusemre diyanet eğitim merkezi Kur'an kursu eğiticisi Ahmet Avcul, arıcılığının kendilerine yük olmadığını söyledi. Arıcılığa merakının olduğunu söyleyen Avcul, "Beden eğitimi öğretmeni arkadaşım Selçuk Ürün, arıcılık kursunun olduğunu söyleyince onun vesilesiyle kursa başladık. Yeni başlamama rağmen şu an da arıcılığa bağımlı olmuş gibiyim. Arıcılıkta 24 saat arıların başında olmama gerek yok. Haftanın belirli günlerinde takibini yaptığımız zaman ikisi bir arada oluyor. 50 veya 100 kovan bir devlet memuruna yük olabilir ama 10 kovan 15 kovan işi rahatlıkla yapılabilir" diye konuştu.
Arının çoğalma mevsimindeyiz. 5 kovanla başladım. Şuan üreme mevsiminde olduğundan dolayı arılarının çoğalmasına çalışıyorum. Birkaç ay içerisinde verim almaya başlayacağım. Şu an ürettiklerim ile sadece arılarımı besliyor ve arılarımın gelişmesini sağlıyorum. Çevremizden arıcılık yaptığımı duyanlar, bize güvendikleri için henüz işe yeni başlamış olmamıza rağmen sipariş veriyor. Şu an için taleplere de yetişemiyorum. 300 kilo bal hedefim var. İnşallah tutturabilirim" diye konuştu.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı