Afyonkarahisar Dinar'da '81 İlde Şanlı Bayrağım' sergisi

Dinar'da '81 İlde Şanlı Bayrağım' sergisi

Paylaş
Dinar'da '81 İlde Şanlı Bayrağım' sergisi

Dinar'da '81 İlde Şanlı Bayrağım' sergisi

Tahsin BAYTAR/DİNAR(DHA) AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde '81 İlde Şanlı Bayrağım' sergisi açıldı.

E-Twinning projeleri kapsamında '81 İlde Şanlı Bayrağım' adıyla yürütülen uluslararası düzeydeki projenin Dinar temsilcisi olan Dinar Anadolu Lisesi'nin düzenlediği serginin açılışı törenle yapıldı. Serginin açılışı Kaymakam Selami Kapankaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ceylan, şube müdürleri Arif Coşkun ve Ahmet Ceviz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer, okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı İsa Çetin, "E-Twinning dünya üzerinde 45 tane Avrupa ülkesinin ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu platformda eğitim öğretim hizmetleri sunmakta, projeler ve etkinlikler paylaşılmaktadır. Okulumuz Dinar Anadolu Lisesi olarak e-Twinning projesi ve geçen sene 86 projemiz vardı. Bu projelerden biri de 81 İlde Şanlı Bayrağım projesiydi. Bu projede illerde görev alan arkadaşlarımız kendi illerinin özelliklerini ortaya koyarak bir resim tasarladı. Bu resim içerik olarak bayraktı. Şu anda Türkiye'de 17. sergimizi yapıyoruz. Bu da Dinar Anadolu Lisesi'nde gerçekleşiyor. Önceki sergiler Ankara, Samsun, Konya, Manisa, Denizli gibi birçok ilde yapıldı ve yapılmaya da devam edecek. Bizden sonra da sırada Kırklareli var. Bizler de burada çalışmalarımızı bitirdikten sonra oraya göndereceğiz. Kardeş Azerbaycan'ın da görev aldığı, içinde bulunduğu bir e-Twinning projemiz. Bu projede sadece Azerbaycan ve Türkiye var. Projede 81 okul görev aldı, öğretmen ve öğrenci görev aldı. Bu sergimizdeki çalışmalar ortaya çıkarıldı" dedi.

Kaymakam Selami Kapankaya, "Bu projede emeği geçen öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin çalışmalarını takdir ediyoruz, tebrik ediyoruz. Yerel bazda başarılarımız olabilir ama önemli olan yerel bazdaki başarılarımızı, değerlerimizi uluslararası alanda da tanıtmak. Sürekli kendimize, içe dönük bir çalışma yaptığımız zaman sonuçta dünyada tanınamayız. Dolayısıyla kardeş ülke Azerbaycan ile olması çok önemli çünkü bizim ülkelerimiz, milletlerimiz için bayrak çok önemli bir değerdir. Bu konuda çalışma yapan arkadaşlarımıza öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek sergi açıldı. Okulda sergilenen bayrak çalışmaları ilgi gördü.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı