Dinar Dinar'da yağış sele neden oldu

Dinar'da yağış sele neden oldu

Paylaş
Dinar'da yağış sele neden oldu

Dinar'da yağış sele neden oldu

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesine bağlı Göçerli köyünde etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu. Sel suları tarım arazilerine ve bazı yerleşim yerlerine zarar verdi.

Dinar merkez ve köylerinde etkili olan şiddetli yağış Göçerli köyünde tarım alanlarına zarar verdi. Bolat ve Fatma çayları yağış nedeniyle taşınca, sel meydana geldi. Sulan bazı evlerde zarara neden olurken, tarım alanlarına da doldu. Kaymakam Selami Kapankaya, Göçerli köyüne giderek, muhtar Bilal Demirel'den bilgi aldı. Tarım ve Orman İlçe Müdürü Arafat Cengiz ve ekibi de tarım arazilerinde hasar tespiti yaptı.

Kaymakam Selami Kapankaya, "Göçerli köyündeki hasarlar tespit edilecek ve devletimiz tarafından müfredata uygun olan ne hizmet varsa karşılanacak. Yağış nedeniyle zarar gören alanların köy muhtarları yazılı olarak Dinar Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'ne bildirilmesinin ardından zarar gören alanlar AFAD Müdürlüğüne yazılı olarak rapor halinde sunulacak" dedi.

Muhtar Bilal Demirel, "Yaklaşık bir hafta önce başlayan aşırı yağış nedeniyle oluşan sel birçok evi ve ahırı bastı. Sel nedeniyle yollarımız kapandı. Köyümüze Bolat Çayı ve Fatma Çayı deresinden gelen selle birlikte sürüklenen taş ve kum nedeniyle köprüler tıkandı. Dağdan gelen içme su borularımız patladı ve şu anda köyümüzde içme suyu akmıyor. Devlet görevlilerimizden isteğimiz dere yataklarının ağızlarının temizlenmesi, şarampollerin yapılması. Köy meydanına sel nedeniyle gelen kum, çakıl gibi malzemenin sokaklardan temizlenmesini istiyoruz. Köyümüzde oluşan zararların Valiliğimiz ve yetkili kurumlar tarafından bir an önce yapılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Muhtar Bilal Demirel köyde pancar, patates, haşhaş, buğday, arpa, mısır ve yonca ekili arazilerde zarar olduğunu da aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı