Gündem Dink suikasti sanığı sırra kadem bastı

Dink suikasti sanığı sırra kadem bastı

Paylaş
Dink suikasti sanığı sırra kadem bastı

Hrant Dink suikastı davasının tutuksuz sanıklarından Erhan Tuncel için 2 hafta önceki son duruşmada yakalama kararı çıktı. Duruşmaya katılmayan Tuncel ortadan kayboldu

Yeniden görülen Dink suikastı davasının sanığı "yakalama kararı" nın çıktığı duruşmaya hastaneden aldığı 1 günlük raporu gerekçe göstererek katılmadı. Aradan 14 gün geçti ancak Tuncel ne yakalandı, ne de teslim oldu. Bu duruşmaya rapor alarak katılmayan Erhan Tuncel yine Dink cinayetiyle ilgili bir başka soruşturma kapsamında da aranıyor.

Haberin Devamı

Bu kez peşinde savcı var. Ancak polis, savcının "bulun getirin" dediği Tuncel’i Temmuz ayından bu yana bulamıyor. Yeniden görülmeye başlanan Dink davasının sanığı Erhan Tuncel, mahkemenin yakalama kararına rağmen 14 gündür yakalanamadı.

TUNCEL’E YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili dava Yargıtay’ın bozma kararından geçtiğimiz ay 17 Eylül’de yeniden görülmeye başlandı. 14 gün önce görülen davada İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, atılı suçların vasıf ve mahiyetlerinin aleyhine değişme ihtimali’ ve ‘muhtemel sevk maddelerindeki ceza miktarlarını’ göz önüne alarak Erhan Tuncel hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.

14 GÜNDÜR YAKALANAMADI

Haberin Devamı

Daha önce Tuncel’in 17 Eylül’deki ilk duruşmaya katılacağını belirten avukat Erdoğan Soruklu, müvekkilinin duruşmaya gelmemesine mazeret olarak bir günlük hastaneden alınan raporu sunmuştu. İstanbul’da olduğu öğrenilen Tuncel, aradan geçen 14 güne rağmen yakalanamadı. Konuya ilişkin görüşünü aldığımız Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu, "Teslim olmayı düşünüyoruz. Ama henüz teslim olmadık" dedi.

SAVCILIKTA ULAŞAMAMIŞTI

Dink’in cinayetine ilişkin devam eden soruşturma kapsamında da savcı Muammer Akkaş, Temmuz ayında Tuncel’e ifadesinin alınması için ulaşılması talimatı vermiş ancak, edinilen bilgiye göre emniyet görevlileri Tuncel’e ulaşamamıştı.

Selahattin GÜNDAY/DHA