Magazin Dip dizisi oyuncuları kimler? Konusu nedir? Nerede çekiliyor?

Dip dizisi oyuncuları kimler? Konusu nedir? Nerede çekiliyor?

Paylaş
Dip dizisi oyuncuları kimler? Konusu nedir? Nerede çekiliyor?

İnternet dizilerine bir yenisi daha ekleniyor. Bu akşam 21.00'de Puhu Tv'de Dip dizisinin ilk bölümü yayınlanıyor. Birinci bölümün ekrana gelmesiyle birlikte dizinin konusu ve oyuncuları da diziseverler tarafından yoğun bir şekilde aratılıyor. İşte Dip dizisi hakkındaki detaylar...

İnternet dizileri bu aralar revaçta... Fi, Şahsiyet, Masum derken Dip dizisi de bu akşam 21.00'de puhutv'de yayınlanıyor. Başrollerinde İlker Kaleli, Neslihan Atagül Doğulu, Berrak Tüzünataç gibi ünlü isimleri barındıran dizisnin konusu da bir hayli ilginç...

İŞTE DİP DİZİSİ HAKKINDAKİ DETAYLAR...

DİP Oyuncular

İlker Kaleli, Neslihan Atagül Doğulu, Bülent Emin Yarar, Berrak Tüzünataç, Lale Mansur, Defne Kayalar, Olgun Toker, Gün Koper, Gözde Türkpençe, Can Gox, Feridun Düzağaç... Dizinin yapımcılığını TMC üstlenirken yönetmen koltuğunda ise Uygar Kutlu oturuyor.

Konu

Aksiyon - macera - polisiye konulu dizide, İstanbul Emniyet’e bağlı olarak intihar girişiminde bulunan kişileri vazgeçirmekle görevli olan Sahir, bir gün telefonuna gelen bir ihbarla, Bilge’yi bulur. Hayatı sırlarla dolu, gizemli bir bilim kadını olan Bilge’yle tanıştığı andan itibaren Sahir’in önünde yeni ve tehlikeli bir dünyanın kapıları aralanacaktır. İkilinin eşiğinde olduğu bu kapının ardında her sır, yeni bir sırrı doğurmaktadır. Sahir ve Bilge içine atıldıkları bu büyük savaşta hem birbirlerine destek olacak hem de geçmişten, bugünden ve yarından gelen ve gelecek olan yaralarını birlikte saracaklar.

İLKER KALELİ KİMDİR?

İlker Kaleli, 5 Mart 1983 tarihinde Yarı Alman yarı Türk bir anneyle, vanlı bir babanın çocuğu olarak İstanbul’da doğmuştur. Babasının adı Recep Kaleli'dir. 13 yaşındayken anne-babası boşanmıştır. Zor bir çocukluk geçirmiştir. 17 yaşında kendi evine çıkmış. Çocukluğunda müzisyen olmayı istiyordu, ve Nirvana (müzik grubu) ve Kurt Cobain hayranıydı.

16 yaşında Coca Cola Reklam filminde oynadı. İstanbul'da Kültür Üniversitesi'nde Sanat Yönetimi okurken iki sene boyunca Şahika Tekand'ın kurduğu Stüdyo Oyuncuları'nda eğitim aldı. 2006 yılında Mezun olduktan iki sene sonra Lonra’ya gitti ve 4 yıl kaldı. Londra'da LAMDA'da (The London Academy Of Music And Dramatic Art) 3 yıl oyunculuk eğitimi aldı ve 2011 yılında oradan mezun oldu.

Londra'da iken müzikle uğraşmış, DJ'lik yapmış, reklam filmlerinde oynamış. 2012 yılında Türkiye'den gelen teklif üzerine ilk dizisi “son”da oynamaya başladı. Dizinin ana kadrosu Yiğit Özşener, Nehir Erdoğan, Erkan Can, Berrak Tüzünataç ve Engin Altan Düzyatan’dan oluşmaktadır. Diğer öne çıkan oyuncu kadrosu ise Uğur Polat, Aylin Aslım ve Ülkü Duru ve Ahmet Levendoğlu’ndan oluşmaktadır


2012 yılında “Kayıp Şehir” adlı dizide Gökçe Bahadır, Nik Xhelilaj, Nazan Kesal, Uğur Polat, Cansu Tosun ile beraber oynamıştır. 2013 yılında “Kayıp” adlı dizide Mete Horozoğlu, Aslı Enver, Kaan Taşaner, Dolunay Soysert, Kürşat Alnıaçık, Menderes Samancılar ile beraber rol aldı. 2014 yılında İlker Kaleli başrolde olarak “Poyraz Karayel” adlı dizide Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar, Engin Benli, Ali İl ile beraber rol aldı. 2014 yılında “Silsile” adlı sinema filminde Nehir Erdoğan, Serkan Keskin, Tardu Flordun, İlker Kaleli, Esra Bezen Bilgin başrolleri paylaştılar.

YER ALDIĞI FİLM VE DİZİLER

2014 – Silsile (Cenk)(Sinema Filmi)

2014 – Poyraz Karayel (Poyraz Karayel) (TV Dizisi)

2013 – Kayıp (Faik Şaşmaz) (TV Dizisi)

2012 – Kayıp Şehir (İrfan) (TV Dizisi)

2012 – Son (Alper) (TV Dizisi)



NESLİHAN ATAGÜL KİMDİR?

Neslihan Atagül, 20 Ağustos 1992 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babası Çerkez, annesi ise Rus'tur. Annesi ile babası boşandıktan sonra babası başka biriyle evlenmiştir. Bu evlilikten Neslihan Atagül'ün 2 tane üvey erkek kardeşi olmuştur. Babası Yaşar Atagül, 2016 yılında 56 yaşındayken böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmiştir. 8 yaşından beri oyuncu olmak isteyen Neslihan Atagül, 13 yaşına gelince annesi ile birlikte Neşe Erberk'in ajansına kayıt olmuştur. Güzel oyuncuya birçok reklam teklifleri gelmeye başlamış. Teklifleri değerlendiren güzel oyuncu, Kent Tofita joy reklamında oynadı.


Neslihan Atagül, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Neslihan Atagül, ilk oyunculuk deneyimini 2006 yılında yayınlanan Yaprak Dökümü adlı dizide Deniz rolüyle yaptı. Özel hayatından biraz bahsetmek gerekirsek; kendisi gibi oyuncu olan Kadir Doğulu ile 3 yıla aşkın bir beraberlik yaşadıktan sonra 2016 yılında evlendiler. Fatih Harbiye adlı dizide birlikte rol aldılar.

YER ALDIĞI YAPIMLAR

2006 yılında ”Yaprak Dökümü” adlı dizide Deniz rolünde oynadı.

2010 yılında ”Canım Babam” adlı dizide Pınar rolünde oynadı.

2011-2012 yıllar arası ”Hayat Devam Ediyor” adlı dizide Şirin Bakırcı rolünde oynadı.

2013-2014 yıllar arası ”Fatih Harbiye” adlı dizide Neriman rolünde oynadı.

2015 yılında ”Kara Sevda” adlı dizide Nihan Sezin( Kozcuoğlu) rolünde oynadı.




LALE MANSUR KİMDİR?

Lale Mansur, 1956 yılında, İstanbul‘da dünyaya geldi. . Babası emekli korgeneral Daniyel Yurdatapan, annesi Suzan Hanım'dır. Abisi müzisyen Şanar Yurdatapan'dır. “Oktadlarında iki abisi daha vardır. İstanbul Devlet Opera ve Balesi‘nde uzun yıllar baş balerin olarak görev yapan sanatçı, ilk olarak 1992 yılında, BBC için çekilen Childhood belgeseli ile oyunculuğa başladı. James Runcie tarafından yönetilen Childhood, ünlü yazar Yaşar Kemal‘in hayatını konu alıyordu.

Los Angeles‘da bulunan Eric Morris Oyunculuk Atölyesi'nde oyunculuk, İstanbul‘da ise diksiyon eğitimi alan Mansur, 1992 yılında ilk uzun metrajlı filmi olan Düş Gezginleri‘nde yer aldı. Usta yönetmen Atıf Yılmaz‘ın kamera arkasına geçtiği film, başarılı oyuncuya Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal ödülü kazandırdı.

1993 yılında Şerif Gönen imzalı Amerikalı filminde Şener Şen ile beraber başrolü paylaşan Mansur, 1995‘de Ömer Kavur‘un yönettiği Cemile ve 1997 yılında Atıf Yılmaz‘ın yönetmen koltuğunda oturduğu Nihavend Mucize adlı filmlerde rol aldı.

Sinemanın yanı sıra televizyon dünyasında da karşımıza çıkan başarılı oyuncu aralarında Çatısız Kadınlar, Şaşıfelek Çıkmazı, Hatırla Sevgili ve Kavak Yelleri'nin de bulunduğu pek çok dizide rol aldı. Özellikle Hatırla Sevgili'de canlandırdığı Nezahat Hanım rolüyle eski popüleritesini tekrar yakalamayı başaran Mansur, eski eserlerini bilmeyen yeni nesille de böylece tanışma imkanı yakaladı.

2009 yılında çekilen ve yönetmenliğini Tolga Öztorun‘un gerçekleştirdiği hayvan haklarının korunması hakkındaki kısa film Ezber‘de kamera karşısına geçen Mansur, hayvan hakları konusundaki duyarlılığını böylece izleyicileriyle paylaşma fırsatı yakaladı.

Lale Mansur ile Şanar Yurdatapan kardeşler, Galip Ali Paşa Rızvanbegovic'in oğlu, Osmanlı paşası Mehmet Ali Paşa'nın soyundan geliyor. Saraybosna'da çok sayıda arazinin ve emlakın sahibi Mehmet Ali Paşa'nın malları 1948'de millileştirilmiş. Emekli Korgeneral babaları Daniyel Yurdatapan'ın da sonuçlandıramadığı ‘hak arayışları'nı çocukluktan beri, ‘gelecek, ‘ha geldi ha geliyor' diye sürdürmrkteler.


Lale Mansur, 2010 yılında Kubilay Tuncer'in yazdığı tiyatro oyunda,Yeşim Büber ile beraber sahne aldı. Lale Mansur,1975 yılında ilk evliliğini 19 yaşındayken ünlü müzisyen Atilla Özdemiroğlu ile yaptı. 1980 yılında ise ikinci evliliğini orkestra şefi Cem Mansur ile yaptı. Çocukları yoktur. Lale Mansur, 2013 yılının başında TRT1 ekranlarında gösterime giren “Beni Böyle Sev” adlı dizide rol almıştır. Lale Mansur, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil Adamlar listesine Akdeniz Bölgesinden girmiştir.

ÖDÜLLERİ

2003 – 15. Ankara Film Festivali, “Karşılaşma” En İyi Kadın Oyuncu ödülü
1992 – 29. Antalya Film Şenliği, “Düş Gezginleri” En İyi Kadın Oyuncu ödülü
2002 – 7. Sadri Alışık Ödülleri, “O da Beni Seviyor” En İyi Kadın Oyuncu ödülü

YER ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI

Antiloplart
Olağan Mucizeler
Oleanna

YER ALDIĞI YAPIMLAR

1988 – Umut Yarına Kaldı
1992 – Düş Gezginleri
1993 – Tersine Dünya
1993 – Amerikalı
1993 – Yorgun Savaşçı
1994 – Artist Palas
1995 – Cemile Ve Umudun Masalı
1995 – Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey
1997 – Nihavend Mucize
1998 – Mavi Düşler
1999 – Çatısız Kadınlar
2000 – Şaşı Felek Çıkmazı
2000 – Samyeli
2001 – O da Beni Seviyor
2001 – Nasıl Evde Kaldım
2002 – Karşılaşma
2003 – Peki Olur Şekerim
2004 – Gece Yürüyüşü
2004 – Simbiyotik
2005 – Düşler ve Gerçekler
2006 – Hatırla Sevgili
2006 – Esir Kalpler
2007 – Mutluluk
2009 – Dinle Neyden
2009 – Başka Dilde Aşk
2009 – Ezber (Kısa Film)
2010 – Ümitler Kırılınca
2010 – Misafir
2010 – Kavak Yelleri
2011 – Bir ömür Yetmez
2013 – Beni Böyle Sev



BERRAK TÜZÜNATAÇ KİMDİR?

Berrak Tüzünataç, 2 Kasım 1984 tarihinde Yalova’da ailenin ilk çocuğu olarak doğmuştur. İlk okulu ve orta okulu Özel Yalova Öncü Kolejinde okumuştur. 1995 senesinde Koç Lisesi’ni kazanıp ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındı. Liseyi Koç Özel Lisesi’nde okumuş, daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştur. Babası Yalova’da müteahitlik yapan Sefa Tüzünataç’dır. Naz adında bir kız kardeşi var. Berrak Tüzünataç, küçüklüğünde; kışları Yalova’da, yazları Yalova sayfiyesinin en eski sitelerinden Tuncelp’de yaşadılar.

Berrak Tüzünataç, 15 yaşına geldiğinde yani 1999 yılında,depreminin yaşandığı yıl, anne ve babası ayrılıyor. Yalova’da müteahhitlik yapan babasının yaptığı evlerden bazıları yıkılınca, baba 10 gün kadar hapis yatıyor. Berrak annesiyle birlikte İstanbul Caddebostan’a taşınıyor. Babası da İstanbul Etiler’de yaşamaya başlıyor.

2004 sonunda Yılmaz Erdoğan‘ın da ders verdiği BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) atelyesine katıldı.

18 yaşındayken basında ilk olarak, futbolcu İlhan Mansız ‘ın sevgilisi olarak tanınan Berrdaki Fuga Otellerinin ortağı Volkan Büyükhanlı ile yaşadığı olaylı ilişkiyle adını duyurmuştur. Fotoğrafçı Zeynel Abidin Ağgül’ün bir fotoğraf çekimi sırasında, çekimi kenardan izleyen Berrak’ında resimlerini çekince şöhret basamaklarını tırmanmaya başlıyor. “Elele” dergisi dahil olmak üzere dört ayrı dergide kapak olmuştur.

Ardından Number 1 TV’de haber sunarak ekranlarla tanıştı. Sinem Kobal’la “Yetenek Avcısı” isimli programı sundu. 2005 senesinde Yılmaz Erdoğan’ın “Organize İşler” filmindeki ufak rolüyle de sinemaya adım attı. Ardından “Beyza’nın Kadınları”nda boy gösteriyor. 2005 yılında adı Okan Bayülgen’le anılıyor. Daha sonra Kanal D’de yayınlanan “Ödünç Hayat “ dizide rol aldı. “Elveda Rumeli” adlı televizyon dizisinde Vahide karakterini canlandırdı. 2007 yılında oyuncu Nejat İşler il ebirliktelik yaşadı. Show TV’de yayınlanan “Bu Kalp Seni Unutur Mu” adlı dizide Yıldız karakterini canlandırdı. 2009 yılında Zeki Demirkubuz’un yönettiği Kıskanmak’ta başrol oynaması hayatının dönüm noktalarından biri olur. “Ezel” dizisine Bade karekterini canlandırdı.


Ayrıca Serdar Ortaç‘ın 2004 yapımı “Canıma Minnet” adlı klibinde oynadı.

Filmleri :

2005 – Organize İşler
2005 – Beyza’nın Kadınları
2005 – Ödünç Hayat
2007 – Affedilmeyen
2007 – Elveda Rumeli
2009 – Bu Kalp Seni Unutur mu?
2009 – Kıskanmak
2010 – Ejder Kapanı
2010 – Ezel
2011 – Bir Avuç Deniz
2012 – Son



BÜLENT EMİN YARAR KİMDİR?

Ankara'da doğan Yarar, küçüklüğünden itibaren ailesiyle birlikte sıkça tiyatro izledi. Ancak liseyi bitirene kadar, tiyatroyla seyirci olmak dışında ilgilenmedi. Babasının keman çalmasının da etkisiyle müziğe meraklı olan Yarar, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'ne girdi. Opera öğrenimi sırasında Devlet Tiyatrosu'nda figüran olarak sahneye çıkmaya başladı. Rol aldığı ilk oyun İstanbul Efendisi 'dir.

Çevresinin ısrarıyla aynı üniversitenin tiyatro bölümüne geçti ve 1989'da buradan mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. 1994-1995 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'na geçti.

İstanbul'la döndükten sonra, Tiyatro Ti'de Ada ve Getto adlı oyunları yönetti. 1998'de Tiyatro Stüdyosu yapımı Balkon (Jean Genet) oyununda, 1999'da Cyrano de Bergerac oyununda başrol oynadı. Oyun Atölyesi'nde Ermişler ya da Günahkarlar oyununda, Haluk Bilginer ve Şenay Gürler'le başrolleri paylaştı. Semaver Kumpanya'da Işıl Kasapoğlu'yla birlikte Mem ile Zin adlı oyunu yönetti.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda Çayhane ve Müfettiş (Gogol) oyunlarında, Dostlar Tiyatrosu'nda Oyun Sonu oyununda başrol oynadı. Atilla Birkiye yönetimindeki İş Sanat Şiir Dinletileri'nde şiir okuyuculuğu yaptı. Tv'de yayınlanan Arka Sıradakiler dizisinde Kemal Hoca karakterini canlandırdı.

Yarar, tiyatro oyuncusu Bennu Yıldırımlar'la 1995'ten bu yana evlidir ve çiftin 1999 doğumlu Ada isminde bir kızları vardır. Halen Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümünde Eğitmen olarak görevini sürdürmektedir.

Yönettiği bazı oyunlar

Mem-ü Zin : Cuma Boynukara - Semaver Kumpanya - 2004

Getto (oyun) : Joshua Sobol - Tiyatro Ti

Ada(oyun) : Athol Fughard - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

Lysstrata : Aristofanes - İzmit Şehir Tiyatrosu - 1998

Topuzlu : Hidayet Sayın - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993

Dans Eden Eşşek : Bülent Emin Yarar - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993

Filmografisi

Karışık Kaset (2014) - Ali

20 Dakika (2013) - Kedi Mesut Bilaloğlu

Kalbim 4 Mevsim (2012) - Necmi

Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (2011)

Başlangıç (2011)

Öğretmen Kemal (2010) - Kemal Güngör

Beş Şehir (2009) - Tevfik

Dersimiz Atatürk (2009) -

Güneşin Oğlu (2008) - Kurban Murat

Arka Sıradakiler (2007-2010) - Kemal Güngör

Sapak (2007) -

Zincirbozan (2007) - Bülent Ecevit

Beş Vakit (2006) - İmam

Korkuyorum Anne (2006) - Kasap

Kız Babası (TV) (2006) - Cevahir Kılıç

Dişi Kuş (TV) (2004) - Reşat Nuri

Kalp Gözü) (TV) (2004) -

Çamur (2002) - Halil

Kaç Para Kaç (1999) - Selim'in arkadaşı

Süper Baba (TV) (1996-97) - Avukat

Hoşçakal (1989) - Yavuz'un arkadaşı




DEFNE KAYALAR



OLGUN TOKER



GÜN KOPER



GÖZDE TÜRKPENÇE



CAN GOX



FERİDUN DÜZAĞAÇ

Haberin Devamı