Dünya 'Diplomata dayak'ta ikinci perde

'Diplomata dayak'ta ikinci perde

Paylaş
'Diplomata dayak'ta ikinci perde

Hollanda'da Rus diplomatın yüzleri maskeli kişilerce dövülmesinin ardından bu kez de Rusya'nın başkenti Moskova'da Hollandalı bir diplomat evine zorla giren kişilerce darbedildi

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Hollanda Büyükelçilik görevlisinin evine giren kişilerce tarafından dövüldüğü bildirildi.

Rusya İçişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Hollanda Büyükelçilik görevlisinin, saldırıya uğradığı şikayetiyle polise başvurduğu belirtildi.

Hollandalı diplomatın verdiği bilgiye göre, evine, elektrik arızasını kontrol edeceklerini söyleyerek zorla giren iki kişi diplomatı darbetti.

Saldırganların diplomatın evinde kalp resmi çizdiği ve eşcinsel örgüt sembolü LGBT yazdıktan sonra ayrıldıkları belirtildi.

Olayla ilgili Hollanda Dışişlerinin, Rusya Büyükelçisini bakanlığa çağırdığı kaydedildi.

Hollandalı diplomata yönelik saldırının, Hollanda'nın Lahey kentinde görevli Rus diplomat Dmitri Borodin'e yapılan saldırının ardından gerçekleşmesi dikkati çekti.

Rus diplomat Borodin, çocuklarına kötü davrandığı gerekçesiyle evine gelen maskeli dört güvenlik görevlisi tarafından darbedilmiş, elleri kelepçelenerek polise götürülmüş ve kısa süreli gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Rusya ve Hollanda ilişkilerinde gerginlik eylül ayında da Arktik bölgede petrol platformuna tırmanmaya çalışan Hollanda kayıtlı çevre örgütü Greenpeace üyesi 30 eylemcinin Rusya tarafından gözaltına alınarak, korsanlık suçundan yargılamasıyla başlamıştı.

AA

Haberin Devamı