Magazin Diriliş Ertuğrul'un Osman Bey'i Emre Üçtepe kimdir?

Diriliş Ertuğrul'un Osman Bey'i Emre Üçtepe kimdir?

Paylaş
Diriliş Ertuğrul'un Osman Bey'i Emre Üçtepe kimdir?

Diriliş Ertuğrul bu akşam ekranlara dönerken diziye birçok isim katıldı. Bu isimlerden biri de en önemli karakteri "Osman Bey" hayat verecek olan Emre Üçtepe... Osman Bey'in çocukluğunu oynayacak olan Emre Üçtepe hakkındaki bilgiler de bu vesileyle merak edilmeye başlandı.

Çarşamba günleri ekrana gelen Diriliş Eruğrul'un yeni sezon ilk bölümü bu akşam yayınlanacak. Dizinin takipçileri sabırsızlıkla yeni bölümü beklerken Osman Bey'in küçüklüğünü canlandıracak olan ve diziye yeni katılan Emre Üçtepe'yi merak ediyor. Peki, Emre Üçtepe kimdir?

Haberin Devamı

EMRE ÜÇTEPE KİMDİR?

Diriliş Ertuğrul’dan önce de oyunculuk deneyimi bulunan Emre Üçtepe, "Başarmalısın" adlı filmde "Naci" karakterine hayat vermişti. Tokat, Yeşilyurt doğumlu olan Emre Üçtepe, ortaokul öğrencisidir. Diriliş Ertuğrul dizisinde, Ertuğrul Bey'in küçük oğlu Osman Bey'in çocukluğunu canlandıracak.

OSMAN BEY KİMDİR?

I. Osman, Osman Gazi, Osman Bey ya da Osman Han, mahlasıyla Fahrüddin veya Osmancık, Osmanlı Beyliği ve Osmanlı Hanedanı'nın kurucusu ve beyliğin ilk padişahı olan Türk hükümdar. Dedesi Süleyman Şah, büyükannesi Hayme Hatun, babası Ertuğrul Gazi ve annesi Halime Hanım'dır.

Osman Gazi, Ahi Şeyhlerinden Edebali'nin görüşlerine değer verir ve ona saygı duyardı. Sık sık Şeyh Edebali'nin Eskişehir Sultanönü'ndeki Dergahına gider ve misafir kalırdı. Osman Gazi, sık sık dergahına gittiği Ahi şeyhlerinden Edebalî'nin görüşlerine değer verir ve ona büyük saygı duyardı.

Haberin Devamı

Söğüt'te temelleri atılan, 600 yıl süreyle üç kıtada hüküm sürecek olan Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi, 1326'da Bursa'da Nikris (goutte) hastalığından vefat etti.