Beden Sağlığı 'Diş çürüğü bir hastalıktır'

'Diş çürüğü bir hastalıktır'

Paylaş
'Diş çürüğü bir hastalıktır'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Esra Uzer Çelik, diş çürüğünün bir hastalık olduğunu belirterek "Diş çürüğü fazla olan insanların uygun tedavi yöntemi yaptırmaları zorunludur" dedi

Adana Diş Hekimleri Odası "Florür Salan Restoratif Materyallerin Kullanımı" seminerine konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Esra Uzer Çelik, diş çürüğünün temizlenip Florür Salan Restoratif Materyal ile yapılan dolgunun ağızda çok uzun süre kalacağından hastanın kazanılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Çelik "Hastaya rahatsızlık veren birçok işlem bu materyaller sayesinde ortadan kalktığı gibi estetik görüntü devamlılığını sürdürmektedir. Diş çürüğü bir hastalık olduğundan kontrol altına alınması gerekmektedir. Diş çürüğü riski yüksek hastalarda Florür Salan Restoratif Materyallerin Klinik Kullanımı ön plana çıkıyor. Diş çürüğünü engelleyici florür bileşiklerinde florür ve flor var. Flor bu materyallerden salınarak yani açığa çıkarak diş dokusunu tekrar çürümelere karşı koruyor, sağlam dişi koruyor. Çürümüş dişte restorasyon yani dolgu materyalidir. Her yaşta her hastaya uygulanabilir; ama diş çürüğü yüksek hastalarda kullanılması çok daha uygun. Flor içerikli dolgular çok daha dayanıklı oluyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Karbonhidratlı yiyeceklerin ve asitli içeceklerin sık kullanılması tüketiminin artması dişlerde mine kaybına ve dentin açığa çıkmasına neden olduğunu da hatırlatan Doç. Dr. Çelik "Bir çocuğun iki yaşına kadar diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmış olması lazım. Yaklaşık on bir yaşına kadar ebeveynler dişlerini çocukla birlikte fırçalamalıdır. Diş hekimlerine gidip koruyucu önlemler almalıdırlar" dedi.

İHA