Beden Sağlığı Diş çürüklerine süt içerek savaç açın

Diş çürüklerine süt içerek savaç açın

Paylaş
Diş çürüklerine süt içerek savaç açın

Dişlerinizi çürüklerden korumak istiyorsanız formülü çok basit! Günde 2 bardak süt içmek, diş yüzeyindeki mineral kaybını giderip çürük oluşumunu engelliyor

Ağız ve diş sağlığı, yeterli ve dengeli beslenmenin göstergelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzün sık karşılaşılan sağlık sorunlarından olan diş çürükleri ise karbonhidratların ağzımızdaki bakterilerle karışması ve asit yapması sonucu başlıyor. Ağzımızda asit oluşturan bakteriler sonucu diş minesi aşınıyor ve çürükler oluşuyor.

Sütteki kalsiyum ve fosfatise diş yüzeyindeki mineral kaybını gideriyor ve mineral dokusunu yeniliyor, tükürük ve plaklardaki kalsiyum miktarını artırarak çürük oluşumunu engelliyor. PH değeri 6.57 olan sütün PH’ı da diş çürüklerini engellemede önemli bir yer tutuyor.

DOĞAL BİR SAVUNMA SAĞLIYOR

Süt içtikten sonra da düzenli ağız hijyenin sağlanması ile birlikte düzenli süt tüketiminin diş çürüklerinin oluşumunu azalttığını belirten Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “Aşırı asitli ve şekerli yiyecekler mikroorganizmaların etkisini artırır. Sütteki kalsiyum ve fosfor bu mikroorganizmalara doğal bir savunma sağlar” dedi.

İnanç, özellikle çocukların şeker tüketimlerinin fazla olduğunu bu sebeple günde 2 bardak süt içerek dişlerinde oluşabilecek çürüklerin önlenebileceğini belirtti.

Haberin Devamı