Yaşam Diş eti problemleri erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluğuna yol açabiliyor

Diş eti problemleri erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluğuna yol açabiliyor

Paylaş
Diş eti problemleri erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluğuna yol açabiliyor

Diş ve diş eti problemleri vücudumuzda başka birçok hastalığı da tetikliyor, hatta bu hastalıkların oluşmasına neden oluyor. Uzmanların son yıllarda yaptığı araştırmalar diş sağlığına önem vermeyen erkeklerin cinsel sağlıklarıyla ilgili problemler de yaşayabileceklerini ortaya koyuyor...

Diş sağlığınız cinsel hayatınızı da etkiliyor olabilir... Bu konuda yıllardır yapılan araştırmalar ilginç sonuçlar ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Uzmanlar, dişlerini günde iki kez fırçalamayan erkeklerde erektil disfonksiyon (sertleşme bozukluğu) riskinin arttığını söyledi.

The Sun gazetesinde yer alan habere göre; araştırmalar, ağız hijyeni kötü olan kişilerde diş eti hastalığının yanı sıra erektil disfonksiyon riskinin de üç kat daha fazla göründüğünü ortaya koydu.

BİLİMSEL ARAŞTIRMA SONUÇLARI IŞIK TUTTU

Yapılan çalışmalara göre; her beş kişiden biri kötü ağız hijyeni sebebiyle diş etlerinde kanama ve ağız kokusu sorunu yaşıyor. Kişi, tedavi edilmediği takdirde de bu sorun diş kaybına neden olabiliyor.

Uzmanlar ereksiyon probleminin dünyada yaklaşık 150 milyon erkeği etkilediğini belirtiyorlar ve sertleşme güçlüğünün en büyük sebebinin aslında organik olduğunu ve bu organik sebepler arasında en sık damarsal patolojiler olduğunu söylüyorlar. Periodontitis denilen ve diş eti enfeksiyonu olarak bilinen hastalık vücutta yaygın damarsal patolojilere sebep oluyor.

Haberin Devamı

DAMARLARDA SORUNA YOL AÇIYOR...

Araştırmalar sonucu, enfeksiyon kaynaklı bir hastalık olan ve damar sorunlarına da neden olan dişeti hastalığının ereksiyon problemine de neden olduğunu ortaya çıkıyor.

Dişeti sorunu yaşayan erkeklerde sertleşme güçlüğü diğerlerine oranla 3 kat daha fazla görülüyor. Ayrıca diş çürüğü, eksik diş, diş dolguları ereksiyon problemi yaşayan hastalarda daha sık bulunuyor…

TEDAVİYE YARDIMCI OLACAK SONUÇ

Diş eti hastalığı ile erektil disfonksiyon arasındaki bu ilişkinin bulunmasının sertleşme sorununun tedavisinde yol göstereceğini belirten uzmanlar: "Genel olarak daha iyi diş ve ağız bakımı tüm vücut sağlığı için önemlidir." diyorlar.