Beden Sağlığı Dişçi korkusu olanlara genel anestezi altında tedavi

Dişçi korkusu olanlara genel anestezi altında tedavi

Paylaş
Dişçi korkusu olanlara genel anestezi altında tedavi

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde diş tedavisiyle ilgili sorunlar yaşayan hastalar genel anestezi uygulanarak tedavi ediliyor

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nce, Kırklareli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü'nün bakım ve koruması altında bulunan 27 yaşındaki Mental Retardasyon tanılı M.Y.’nin diş eti tedavisi genel anestezi altında yapıldı.



Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Hüseyin Topcuoğlu konuya dair yaptığı açıklamada, "Çeşitli nedenlerden dolayı poliklinik şartlarında verilen diş tedavi hizmetlerine uyum gösteremeyen hastalarımız için genel anestezi altında diş tedavi hizmeti sunuyoruz. Son 6 ayda toplam 30 hastaya Kırklareli Devlet Hastanesi'yle yapmış olduğumuz protokolle genel anestezi altında diş tedavi hizmeti sunduk" dedi.

GENEL ANESTEZİ İLE DİŞ TEDAVİSİ NEDİR?

Genel anestezi, bu konuda uzmanlık yapmış anestezi doktorları tarafından gerçekleştirilen, hastanın kontrollü bir şekilde bilinçsiz ve ağrısız konuma getirilmesi işlemidir. Anestezi, gaz ya da enjeksiyon şeklinde verilen ilaçlar ile başlatılır. Yapılması planlanan tedaviler bittiğinde ilaç durdurulur ve hasta uyanmaya başlar. İşlem sırasında hastanın yaşamsal değerleri genel anestezi uzmanı tarafından sürekli takip edilir. Bu nedenle genel anestezi, diş hekimi muayenehanesinde değil, uygun güvenlik önlemlerine ve yeterli ekipmana sahip bir anestezi merkezinde yapılabilir.

Diş hekimliğinde genel anestezi hangi durumlarda tercih edilir?

- Zihinsel engelli hastalarda
- Tedaviyi olumsuz etkileyebilecek bedensel engeli olan hastalarda
- Korkan ve endişe duyan hastalarda
- Tedavi için ikna edilemeyen yaşı küçük çocuklarda
- Özel cerrahi girişimlerde

Genel anestezi altında yapılabilecek diş tedavileri nelerdir?

- Süt ve daimi diş dolguları
- Süt ve daimi diş kanal tedavileri
- Süt ve daimi diş amputasyonları
- Düt ve daimi diş çekimleri
- Cerrahi işlemler
- Koruyucu tedaviler
- Süt ve daimi diş kuron restorasyonları


Haberin Devamı