Türkiye (Son Dakika) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bağdat'tan dünyaya ilan etti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bağdat'tan dünyaya ilan etti

Paylaş
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bağdat'tan dünyaya ilan etti

İran'ın ABD üslerini füzelerle vurmasının hemen ardından Irak'a giden Dışişleri Bakanı, "Bu ziyaretle vermek istediğimiz mesaj şudur: Irak yalnız değildir, bu zorlu günleri aşmak için birlikte çalışacağız. Biz, Irak'ın yabancı güçlerin savaş alanı olmasını istemiyoruz" dedi.

İran'ın ABD üslerine füze fırlattığı Irak'ı bir gün sonra ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Muhammed Ali el Hekim'le görüştükten sonra gazetecilerin karşısına geçti.

Haberin Devamı

Başkent Bağdat'taki ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bizi evimizde hissettiren kardeşim Muhammet Ali el Hekim'e teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleşen bu ziyaretle vermek istediğimiz mesaj şudur: Irak yalnız değildir, bu zorlu günleri aşmak için birlikte çalışacağız.

General Kasım Süleymani, Ebu Mehdi el Mühendis ve beraberindekilerin ABD tarafından hedef alınması, daha sonra İran'ın ABD üslerine füze saldırısı bölgede çok ciddi gerginliğe yol açtı.

Biz Türkiye olarak Irak'ın yabancı güçlerin çatışma alanı olmasını istemiyoruz. Herkesin Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyması gerekiyor, bu elzemdir.

Irak'ın istikrarı ve barışı bizim çok önemli. Terör örgütü DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasına izin vermeyiz."

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün daha önce Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Başbakan Adil Abdulmehdi ile bir araya gelmişti.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından söz konusu iki buluşmaya ilişkin mesajlar paylaşmıştı: "Irak'ın bu kritik dönemde yalnız olmadığını vurguladık. Bölgedeki gerginliği azaltmak için beraber yapabileceklerimizi değerlendirdik. Irak'ın birlik ve istikrarına verdiğimiz önemi belirttik.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi'yle görüşmemizde, zorlu bir dönemden geçen kardeş Irak halkıyla dayanışmamızın ve Irak'a desteğimizin devam edeceğini belirttik. Irak'ı bölgedeki gerginlikten uzak tutabilecek adımları ele aldık."