Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan tutuklama açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan tutuklama açıklaması

Paylaş
Dışişleri Bakanlığı'ndan tutuklama açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilen ve tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi ile ilgili konuştu

Müftüoğlu konuşmasında, "ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Metin T. isimli vatandaşımızın tutuklanması üzerine bir açıklama yayımladığını görüyoruz. Açıklamada, M.T.'nin ABD İstanbul Başkonsolosluğu 'yerel çalışanı' olduğu iddia edilmektedir. 25 Eylül 2017 tarihinde terörle bağlantılı suçlardan gözaltına alınan ve bilahare tutuklanan sözkonusu kişi ABD Konsolosluğu'nun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı gibi, herhangi bir diplomatik veya konsüler bağışıklık sahibi de değildir." dedi.

Ayrıca 'tutuklanan Metin T. diplomatik listede yok' açıklaması yapıldı.

ÜÇ AYRI SUÇLAMADAN TUTUKLANDI


Şüpheli Metin T., "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklanmıştı.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Ankara Büyükelçiliğİ'nden konuyla ilgili açıklamada, 'Çalışanların tutuklanmasından rahatsızlık duyulmaktadır' denildi.

SÖZCÜ KALIN'DAN TEPKİ

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan da açıklama geldi. TRT Haber'e konuşan Sözcü İbrahim Kalın, ABD'den gelen "Rahatsızız" açıklamasına tepki gösterdi.


ABD konsolosluğu irtibat görevlisi casusluktan tutuklandı


ABD Elçiliği'nden Türkiye açıklaması