Dünya Dışişleri'nden Bağdat açıklaması

Dışişleri'nden Bağdat açıklaması

Paylaş
Dışişleri'nden Bağdat açıklaması

Bağdat'ta dün gerçekleşen ve 60'tan fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırılarla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı

Açıklamada, "Irak'ta mezhep temelli çatışma çıkarmayı hedefleyen ve son günlerde giderek tırmanmakta olan sözkonusu terörist saldırıları şiddetle kınıyoruz" denildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün farklı noktalarda gerçekleşen ve 60'tan fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırılarla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıların mezhep temelli çatışma çıkarmayı amaçladığı kaydedilirken, şu ifadelere yer verildi:

"27 Mayıs 2013 tarihinde Irak’ın başkenti Bağdat’ın muhtelif bölgelerinde gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 60’tan fazla kişinin öldüğü, 200 kadar kişinin de yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

Irak’ta mezhep temelli çatışma çıkarmayı hedefleyen ve son günlerde giderek tırmanmakta olan sözkonusu terörist saldırıları şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Terörizme karşı mücadelede Iraklı kardeşlerimizle tam dayanışma içerisinde bulunduğumuzu bu acı vesilesiyle bir kez daha teyit ediyor, Irak Hükümetinden, ülkede iç barış, istikrar ve huzurun sağlanması için gerekli adımları süratle atmasını, tüm Iraklı liderlerden bu yönde daha fazla çaba harcamalarını bekliyoruz."

DHA

Haberin Devamı