Beden Sağlığı Dişlerinizi asitten böyle koruyun!

Dişlerinizi asitten böyle koruyun!

Paylaş
Dişlerinizi asitten böyle koruyun!

Asit aşındırması dişlerin yapısında bozukluklara ve dişlerde sararmalara yol açıyor. Asit aşındırmasına karşı koruma sağlamak, öncelikle beslenme alışkanlıklarımızı düzenlemekten geçiyor

Asit aşındırması, herkesin ağız sağlığını tehdit ediyor. Meyve, meyve suyu, şarap ve gazlı içecekler gibi yiyecek ve içeceklerin her gün tüketilmesi, asit aşındırması riskini arttırıyor.

Haberin Devamı

Yiyecek ve içeceklerin içindeki asitler diş yüzeyini yumuşatıyor, diş minesinin aşınmasına neden oluyor. Asit aşındırması dişlerin yapısında çukurlaşma, küçülme gibi bozukluklara ve dişlerde sararmalara neden oluyor.

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu , “Herkes asit aşındırması riski altında olabilir. Dişlerinizin sağlıklı görünmesi, sağlıklı dişleriniz olduğu anlamına gelmez. Her gün asit içeren yiyecek ve içecekleri tüketiyorsanız, asit aşındırması riski altında olabilirsiniz. Asit aşındırmasının ilk belirtileri ancak diş hekimi tarafından görülebilir.

Eğer asit aşındırması riski taşıdığınızı düşünüyorsanız diş hekiminize danışmanızı öneririm. Çünkü aşınma sonucu diş minesinde oluşan bozukluklar geri döndürülemez ve ileri aşamalarda dişin kaybedilmesi ile sonuçlandırabilir” diye bilgi veriyor.

AĞZINIZDA UZUN SÜRE TUTMAYIN

Asit aşındırmasından korunmak için pratik önlemleri de sıralayan Çağdaş Kışlaoğlu, “Asit aşındırmasına karşı koruma sağlanarak potansiyel etkileri önlenebilir. Asitli yiyecek ve içecek tüketimini sınırlandırmaya çalışmak önemlidir. Günde 4 kereden fazla asitli yiyecek ve içecek tüketimi asit aşındırması riskini arttırır.

Asitli yiyecek ve içecekleri uzun süre ağızda tutmamak gerekir. Ayrıca yiyecek ve içecek tüketiminden hemen sonra dişler fırçalanmamalı. Orta veya yumuşak sertlikteki kıl yapısına sahip diş fırçası ve asit aşındırmasını önleyecek bu konuda uzman diş macunları kullanılmalı.” diye konuşuyor.

Haberin Devamı