Gündem Diyanet inşaatında çalışan işçiler çatıya çıktı

Diyanet inşaatında çalışan işçiler çatıya çıktı

Paylaş
Diyanet inşaatında çalışan işçiler çatıya çıktı

Diyanet Vakfı'nın inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıkları için çatıya çıktı

Ankara Altındağ’da Türkiye Diyanet Vakfı Yükseköğrenim Kız Yurdu binası inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle çatıya çıkarak eylem yaptılar. Yaklaşık 15 işçinin çatıdaki eylemi devam ediyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer27697","27697","201502","27697-265657.jpg","1", "0","Diyanet inşaatında alışan işçiler paralarını alamadıkları için çatıya çıktı!");

DİYANET VAKFI'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Diyanet Vakfı, Altındağ’da yapımı devam eden yükseköğrenim öğrenci yurdunun dış cephe kaplamasında çalışan işçilerin mağdur edildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Vakıftan yapılan yazılı açıklamada; yurdun dış cephe kaplamasının, Türkiye Diyanet Vakfı iştiraki olan KOMAŞ Anonim Şirketi tarafından ORCA Alüminyum Anonim Şirketine, Nisan 2014 tarihinde verildiği ve işin teslim edilmesi gereken tarihin ise Ekim 2014 olarak belirlendiği hatırlatıldı. Bu süreç içerisinde firmaya 1 milyon 100 bin lira artı KDV ödendiği ifade edilen açıklamada, firma işi zamanında teslim edemediği için de işi bitirmek üzere ayrıca 380 bin lira avans verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "İşin teslim tarihinin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen ORCA Alüminyum Anonim Şirketi tarafından iş tamamlanamamış ve işin kabulü yapılamadığından kesin hesap görülememiştir. Basında çıkan haberlerde bahsi geçen işçilerin mağduriyeti yüklenici firma ORCA Alüminyum Anonim Şirketinden kaynaklanmıştır. İşçilere ödeme yapılmamasıyla Türkiye Diyanet Vakfı ve KOMAŞ Anonim Şirketinin hiçbir ilgisi yoktur. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır."