Gündem Diyanet'ten nişanlı fetvası: El ele tutuşmayın

Diyanet'ten nişanlı fetvası: El ele tutuşmayın

Paylaş
Diyanet'ten nişanlı fetvası: El ele tutuşmayın

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aylık dergisinin şubat sayısında yer alan bir makalede, nişanlı çiftlerin “el ele dolaşmalarının dinen uygun olmadığı” savunuldu. Fetvada, nişanlı çiftlere “İslami usullere göre görüşüp konuşmaları” önerildi

Din İşleri Yüksek Kurulu’nun görüşü olarak yer alan makalede tartışma yaratacak şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

Nişanlıların İslami örtünmeyi gözetmek, başkalarının göremeyeceği bir tarzda yalnız kalmamak gibi dini ölçülere uygun olarak, birbirlerini daha yakından tanımak amacıyla görüşüp konuşmalarında bir sakınca yoktur.

Fakat nişanlıların flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde başbaşa kalmaları, öpüşmeleri, el ele tutuşmaları ve benzeri İslam'ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir.

'RESMİ NİKAH ŞART'

Bazı gençlerin dini hassasiyeti gözetme adına nişanlılık dönemlerinde “dini nikâh” kıydıklarına vurgu yapan makalede, bunun sonucunda da üzücü olaylar yaşandığı savunuldu.

Bu tarz üzücü olayların yaşanmaması için de mutlaka resmi nikâh kıyılması gerektiği vurgulandı. Yazıda, “Dinen evlilik hayatı”nın da nikâh kıyılmasıyla başladığı belirtilerek, nişanlıların, kesin evlenmeye karar vermeden nikâh kıydırmamaları ve İslami usulde nişanlılığa devam etmeleri istendi.

Haberin Devamı