Gündem Diyarbakır saldırısında kullanılan araç hakkında flaş iddia

Diyarbakır saldırısında kullanılan araç hakkında flaş iddia

Paylaş
Diyarbakır saldırısında kullanılan araç hakkında flaş iddia

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 8 polisin şehit olduğu, 14'ü polis 29 kişinin yaralandığı saldırıda kullanılan bomba yüklü aracın sahibi olan ve PKK'lılarca rehin tutulan müteahhidin, karakol istinat duvarının yapılması ihalesinden çekilmesi için örgüt tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı

Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde 31 Mart'ta zırhlı servis aracının geçişi sırasında PKK'lılarca gerçekleştirilen ve 8 polisin şehit olduğu, 14'ü polis 29 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Saldırıda kullanılan bombalı otomobilin sahibi olan ve Lice kırsalında örgüt üyelerince rehin tutulan müteahhit M.İ'nin karakol istinat duvarının yapılması ihalesinden çekilmesi için PKK tarafından tehdit edildiği belirlendi.

M.İ'nin soruşturma kapsamında tutuklanan eşi Ç.İ. ve kayınvalidesi Z.Ö, mahkemedeki ifadelerinde, müteahhidin rehin alınma sürecini anlattı.

Ç.İ, ifadesinde, PKK tarafından eşinin karakol duvar yapım işinin ihalesine katıldığı için tehdit edildiğini belirterek, örgütün eşini Lice kırsalında rehin tuttuğunu söyledi.

PKK'nın eşinin para karşılığında serbest bırakılacağını bildirdiğini ifade eden Ç.İ, şunları anlattı:

"Terör örgütü üyeleri para vermemiz halinde eşimi serbest bırakacaklardı. Parayı bulamayınca istedikleri paranın miktarını daha da artırdılar. Eşimin hayatından endişe ettiğimiz için adli makamlara başvuruda bulunmadık. Eşim hala örgütün elinde. Sağ mıdır ölü müdür bilgimiz yok. Bu olayların akabinde böyle bir patlama hadisesinin gerçekleşeceğini bilseydim, eşimin hayatını tehlikede olduğunu bilmeme rağmen bu olayı güvenlik güçlerine bildirirdim."

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 şüpheliden 6'sı tutuklanmış, 6 şüpheli ise serbest bırakılmıştı. Hain saldırının, PKK'lılarca rehin tutulan müteahhit M.İ'nin gasbedilen aracı ile gerçekleştirildiği belirlenmişti.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde 31 Mart'ta, terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar için Diyarbakır'da geçici görevlendirilen personelin içinde bulunduğu servis aracının geçişi sırasında PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmişti. Patlamada 8 polis şehit düşmüş, 14'ü polis 29 kişi yaralanmıştı.