Gündem Diyarbakır'da bulunan kafatası sayısı 9 oldu

Diyarbakır'da bulunan kafatası sayısı 9 oldu

Paylaş
Diyarbakır'da bulunan kafatası sayısı 9 oldu

Diyarbakır'da eski JİTEM ve cezaevi binası çevresinde yapılan kazılarda bulunan kafatası sayısı 9'a çıktı. Olaya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı el koydu

Diyarbakır’da bir dönem jandarmanın istihbarat ve terörle mücadele merkezi binası ile Diyarbakır Cezaevi ile Adliye Sarayı’nın bulunduğu Saraykapı Mevkii’nde restorasyon çalışmaları sırasında bulunan kafatası sayısı 9’a yükseldi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı kazılara el koyup, kendi denetimine alırken, kazı alanı da genişletildi. Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Saraykapı Semti’nde bulunan ve 1990’lı yılarda Jandarma Merkez Komutanlığı, Diyarbakır Cezaevi ve Adliye binasının bulunduğu alanda bir süre önce restorasyon çalışması başlatıldı.

>>> İNSAN KEMİKLERİ BULUNDU

Dün süren çalışmalarda eski Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır Cezaevi arasındaki bahçede arkeologlar toprağa gömülü 6 kafatası ile kemik bulunca durumu Diyarbakır Arkeoloji Müzesi ile polise bildirdi. Polis bölgeye güvenlik şeridi çekip kimsenin girmesine izin vermezken, kazı çalışmaları bugünde sürdü. Polisin aldığı önlemler bugün daha da genişletilerek, gazetecilerin de girişine izin verilmedi. Kazı kazı çalışmalarında bulunan kafatası sayısı bugün 9’a yükseldi.

BULUNAN KAFATASI 9’A YÜKSELDİ

Diyarbakır’da, 1990’lı yılarda Jandarma Merkez Komutanlığı, Diyarbakır Cezaevi ve Adliye binasının bulunduğu alanda dün 6 kafatası ve insan kemiklerinin bulunmasının ardından bugün yapılan kazılarda bulunan kafatası sayısı 3’e çıktı. Bugünkü kazılarda öğle saatlerinde bir kafatası bulunmuştu. Öğleden sonra da 2 kafatasının bulunduğu, böylece iki günde bulunan kafatası sayısının 9’a yükseldiği belirtildi. Kazılara bugün akşam saatlerinde ara verildi. Yetkililer bölgede kazıya yarın devam edileceğini söyledi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6576","6576","201201","6576-7.jpg");

İŞÇİLERİN TELEFONLARI TOPLANDI

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı kazı çalışmalarına el koyup, bir savcı gözetiminde sürdürmeye başladı. Kazı alanı genişletilirken, kazıya katılan işçilerin cep telefonları görüntü almaları olasılığı göz önüne alınarak toplandı. Bölgenin SİT alanı olması nedeniyle kazılarda iş makinelerinin kullanılamadığı belirtildi. Kazılar arkeolojik kazı standartlarına göre kazma ve küreklerle sürdürülüyor.

Kazıların ne kadar süreceğinin henüz belli olmadığı kaydedildi. Yetkililer, bulunan kafatası ve kemiklerin toplandığını, kazıların bitmesinin ardından topla olarak DNA testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini söyledi.

Haberin Devamı

DHA