Gündem Diyarbakır'da büyük acı

Diyarbakır'da büyük acı

Paylaş
Diyarbakır'da büyük acı

Diyarbakır'da büyük acı

Diyarbakır’da yağmur suyunun oluşturduğu su birikintisine giren 4 çocuktan 2’sinin cesedine ulaşıldı. Cesetleri çıkarılan 2 çocuğun kuzen olduğu öğrenildi. Diğer 2 çocuğu arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır-Elazığ karayolunun Üçkuyular mevkisinde yağmur sularının oluşturduğu su birikintisine giren 4 çocuk bir süre sonra kayboldu. Durumun polise bildirilmesi üzerine Sivil Savunma Müdürlüğü ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekiplerince başlatılan arama çalışmalarında 2 çocuğun cesedi bulundu.

Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekibindeki dalgıçların yaptığı çalışma sonucu, yaşları 4 ile 6 arasında, kuzen oldukları bildirilen Ahmet Eşmen ile Furkan Eşmen’in cesetleri sudan çıkarıldı.

Bu arada, kaybolan çocuklardan birinin cesedinin yaklaşık bir saat su yüzeyinde kalmasına çocukların yakınları tepki gösterdi. "Savcı nerede, niye çocuğu çıkarmıyorlar" diye bağıran vatandaşlar ile polis arasında kısa süre gerginlik yaşandı. Olay yerine çağrılan çevik kuvvet ekiplerinin de yardımıyla vatandaşlar sakinleştirildi. Bu arada, çocukların ailelerinden bazı kişilerin fenalık geçirdiği gözlendi.

Haberin Devamı

Öte yandan, kayıp olduğu belirtilen 2 çocuğun isimlerinin Onur ve Enes olduğu bildirildi.

Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 5 motopompla çukurdaki suyu boşaltmaya başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, olay yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.