Gündem Diyarbakır'da evlerin kapısına çarpı işareti atılarak, mermi konuldu

Diyarbakır'da evlerin kapısına çarpı işareti atılarak, mermi konuldu

Paylaş
Diyarbakır'da evlerin kapısına çarpı işareti atılarak, mermi konuldu

Diyarbakır'da dünkü silahlı saldırılarda yaşamını yitiren 3 kişi bugün defnedildi. Kentte gece boyunca birçok işyeri tarandı. Bazı evlerin kapısına ise çarpı işareti atılarak, mermi konuldu. Dün geceden bu yana sürdürülen operasyonlarda 27 kişi gözaltına alındı

İhya Der Başkanı Aytaç Baran dün evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti. Olayın ardından uzun namlulu silahlarla işyerleri ve bir kahveyi tarayan Hizbullah üyeleri 3 kişi öldürmüş, görev başındaki gazetecileri de linç etmeye kalkışmıştı. Diyarbakır’da dün İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesinin ardından kentte gece boyu silah sesleri yankılandı. Onlarca işyeri taranırken, yerel kaynaklar bu saldırılardan Hizbullah’ı sorumlu tuttu.

Aytaç Baran’a yönelik suikastin ardından Hizbullah üyelerince gerçekleştirilen silahlı saldırılarda 3 kişi yaşamını yitirmiş, 10’dan fazla kişi de yaralanmıştı. Akşam üzeri yaşanan kanlı saldırıların ardından kentte gece boyunca da silah sesleri yükseldi. Hizbullah tarafından ensesinden vurulduğu belirtilen 30 yaşındaki Fesih Çınar adlı kişi de ağır yaralandı.

GERGİN BEKLEYİŞ

Gece saatlerine kadar, merkez Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinin birçok işyeri ve bazı evler tarandı. Kayapınar ilçesinde bulunan Huzurevleri semtinde yaklaşık 10 dükkan silahla tarandı. 1 alışveriş merkezi, yoğun ateş sonucu alev aldı. Sabah saatlerinde bölgeye gelen güvenlik güçleri, olayların yaşandığı dükkanların önüne güvenlik şeridi oluştururken, kentte gergin bir bekleyiş başladı.

EVLERE ÇARPI İŞARETİ ATILDI, MERMİ BIRAKILDI

İlde gece bazı evlerin kapısına çarpı işareti atılarak, birer mermi bırakıldı. Silahlı saldırıların ardından düzenlenen operasyonlarda 27 kişi gözaltına alındı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, aramalarda, 9 adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait çok sayıda fişek, 4 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda şarjör ve fişek, 1 adet Uzi marka otomatik silah ele geçirildiği bilgisi verildi.

CENAZELER DEFNEDİLDİ


Hizbullah tarafından öldürülen HDP’li Bayram Özelçi, Bayram Dağtan ve Emin Ensen’in cenazeleri bugün Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine Özelçi, Dağtan ve Ensen’in ailelerinin yanı sıra, HDP Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel ve Nursel Aydoğan, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ve çok sayıda yurttaş katıldı. Burada konuşan DBP İl Eşbaşkanı Şimşek, Kürt halkını özgürlüğe yaklaştıran kazanımlar elde ettiklerini ancak üzerlerinde kirli politikaların yürütüldüğünü belirterek, “Diyarbakır halkı saldırılar karşısında hiçbir zaman geri adım atmadı, atmayacak da. Hiç kimse yanlış hesaplar peşinde koşmasın” dedi.