Gündem Diyarbakır'da operasyon

Diyarbakır'da operasyon

Paylaş
Diyarbakır'da operasyon

Diyarbakır'da Nevruz Parkı bölgesinde dün akşam yol kesip kimlik kontrolü yapan ve bugün DBP tarafından düzenlenmek istenen yürüyüş öncesi PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ya yönelik polisin yaptığı operasyonda, aralarında çocukların da olduğu 11 kişi gözaltına alındı

Merkez Bağlar ilçesindeki Bağcılar Mahallesi Nevruz Parkı alanı çevresinde dün akşam bir grubun araç ve kişileri durdurarak kimlik kontrolü yaptığı ihbarı alınınca, polis ekipleri sevk edildi. Grup arasında bulunan yüzleri maskeli kişiler, zırhlı araçlarda bulunan polise ateş açarak kaçtı. Kaçan kişileri kovalayan polis, yaklaşık 200 metre uzaklıkta grupta bulunanlardan 2’sini yakaladı. Bunlardan birinde tabanca ele geçirilirken, polis bölgede aramalarını sıklaştırdı.

Haberin Devamı

11 GÖZALTI

Polis, bugün DBP il Başkanlığı tarafından Cizre’deki olayları protesto etmek amacıyla yapılması planlanan yürüyüş öncesi için dün gece merkez Bağlar ile Sur ilçesinde helikopter destekli operasyon yaptı. Operasyon kapsamında aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

DHA