Gündem Diyarbakır'da patlama!

Diyarbakır'da patlama!

Paylaş
Diyarbakır'da patlama!

Diyarbakır'da bir gencin elinde el yapımı bomba patladı, 5 kişi yaralandı. Polis yetkilileri, patlayıcının ana cadde üzerinden geçiş yapacak olan bir polis aracına atılmak üzere taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde 17- 18 yaşlarında 2 kişinin taşıdığı el yapımı patlayıcının infilak etti.

Patlama saat 13.20'de, Koşuyolu 204 sokakta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yürüyen yaşları 17-18 olduğu belirtilen iki kişiden birinin elinde bulunan el yapımı parça tesirli patlayıcı henüz bilinmeyen nedenle infilak etti.

Patlama üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

BİLEĞİ KOPTU

Diyarbakır'da el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu yaralananların sayısının 5 olduğu belirtildi. Elinde bomba iniflak eden kişinin 18 yaşındaki B.C., olduğu ortaya çıktı. Bileği kopan B.C.'nin kopan uzuvları polis tarafından hastaneye götürüldü. Ameliyata alınan B.C.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Elinde bomba patlayan B.C.'nin poliste hırsızlık suçundan kaydı olduğu belirlendi. B.C.'nin kısa bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.

POLİSE SALDIRI YAPILACAKTI

Polis yetkilileri, patlayıcının ana cadde üzerinden geçiş yapacak olası bir polis aracına atılmak üzere taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Bölgedeki tüm işyeri ve mobese kameraları incelemeye alınırken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Patlamada bambayı taşıyan B.C.'nin yanı sıra 18 yaşındaki R.F., 16 yaşındaki Y.Y., ile o sırada yoldan geçen kız kardeşler 16 yaşındaki G.İ., ile 14 yaşındaki E.İ.'nin tedavilerine hastanelerde devam ediliyor.neye götürüldü. Polis, patlamayla ilgili başlattığı geniş çaplı soruşturmayı sürdürüyor.

VALİLİK: EL YAPIMI PARÇA VE BASINÇ ETKİLİ BOMBA PATLADI

Diyarbakır Valiliği, bugün Bağlar İlçesi Koşuyolu Caddesi 204 sokak içinde meydana gelen patlamaya el yapımı patlayıcının neden olduğunu ve 5 yaralıdan 3’ünün taburcu edildiğini bildirdi. Valiliğin yazılı açıklaması şöyle:

"16.07.2013 günü saat 13.06’da ilimiz Bağlar İlçesi Koşuyolu Caddesi 204 sokak içerisinde el yapımı parça ve basınç etkili bombanın patlaması neticesinde yaşları küçük olduğu tespit edilen 5 şahıs muhtelif yerlerinden yaralanmış, yaralanan vatandaşlarımızdan 2’si Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınmış, 3’ü ise Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edilerek taburcu edilmişlerdir.

Patlamanın meydana geldiği yerde uzman ekipler tarafından yapılan ilk incelemelerde, patlamanın el yapımı parça ve basınç etkili bombanın patlaması neticesinde meydana geldiği anlaşılmıştır. Olay mahallinde yapılan araştırmalarda patlamadan dolayı yaralanan vatandaşlarımıza ait olduğu değerlendirilen uzuv parçalarının süratle hastaneye intikali sağlanmıştır. Konu ile ilgili çok yönlü soruşturma yürütülmektedir."

Haberin Devamı