Gündem Diyarbakır'da polise bir saldırı daha: 2 şehit, 6 yaralı

Diyarbakır'da polise bir saldırı daha: 2 şehit, 6 yaralı

Paylaş
Diyarbakır'da polise bir saldırı daha: 2 şehit, 6 yaralı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde teröristlerce sabah düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 polis şehit olmuş, 3 polis de yaralanmıştı. Bu olayın ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur'da öğleden sonra bir saldırı daha oldu. Bunda da 3 polis yaralandı

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi'nde PKK'nın şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yönelik operasyonlarını sürdüren polise bu sabaha karşı roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. Valilik bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ederken ilçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Öğle saatlerinde ise Fatihpaşa Mahallesi'nde yapılan silahlı saldırıda ise 3 polis yaralandı.

Merkez Sur İlçesi'ne bağlı Hasırlı Mahallesi'nde YDG-H'li Grubun kazdığı hendekleri kapatmak için dün çok sayıda polis ekibi ile başlatılan operasyon devam ederken, bugün saat 05.00 sıralarında polis ekibine rokatatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2 polis şehit oldu, 3'ü yaralandı.



Bölgede hava destekli başlatılan operasyon başlatılırken mahalle sakinlerinden sokağa çıkmamaları istendi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mahalleden zaman zaman silah ve bomba seslerinin geldiği belirtildi.

VALİLİK'TEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Saldırının ardından ikinci bir emre kadar ’Sokağa çıkma yasağı’ ilan edildi. Mahalledeki çatışma sesleri kentin büyük bölümünden halen duyulurken Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Sur İlçesi’nde meydana gelen olaylar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı il idaresi kanununun 11-C maddesi gereğince İlimiz merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede, (Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melik Ahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz Mahallerinde 06.09.2015 Pazar günü 09.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süreci ayrıca ilan edilecektir."



Her sokak ve cadde başında çelik yelekli polisler, ellerinde tabanca ve MP-5 silah, gaz ve el bombalarıyla önlem alan polis, ilçeye girmek isteyen yaya ve araçları geri çeviriyor. Bu uygulamaların yapıldığı sırada da Sur İlçesi'nin uzak mahallelerinde yaşanan çatışmada, ateş edilen silahları sesleri duyuluyor.

Nebi Cami mevkiinde bekleyen vatandaşlar, evlerine gidemedikleri için yasağa tepki gösterdi. Gece vardiyasında çalışan işçiler, sabah erken saatlerde işten geldiklerini ancak yasak nedeniyle eve gidememekten yakınarak, yasak kararına tepki gösterdi.

Sur İlçesi'ne açılan Mardinkapı, Urfakapı, Çiftkapı, tek kapı ve Urfakapı'dan girişlerde çelikli yelekli ellerinde çıplak silahlı polisler, ilçeye girmek isteyen yaya ve araçlara izin vermeyerek geri çevirdiği görüldü.

BİR SALDIRI DAHA: 3 POLİS YARALI

Sur İlçesi’nde operasyon devam ederken, saat 12.30 sıralarında Fatihpaşa Mahallesi Yıkıkkaya Sokak’ta polislere ateş açıldı. Saldırıda 3 polis yaralandı.

Bu arada olaylar sırasında yaralanan 4 kişi de hastaneye kaldırıldı. Bu kişilerden 2’si hastaneye ambulanslarla, 2 yaralı da özel araçlarla getirildi.

ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda şehit olan polis memurlarının Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy olduğu belirtildi.


Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA)