Gündem Diyarbakır'daki iftar çadırına saldırı

Diyarbakır'daki iftar çadırına saldırı

Paylaş
Diyarbakır'daki iftar çadırına saldırı

ABD Adana Başkonsolosu'nun Diyarbakır'da iftar çadırında iftarlık dağıtacağını haber alan 500 kişi iftar çadırına saldırdı..

Bir dizi gezi için Diyarbakır’da bulunan ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza’nın Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanı’nda iftar verilen çadırı ziyaret edeceği ve burada yemek dağıtacağı haberi üzerine, bir grup tarafından Dağkapı meydanında toplanılarak iftar çadırına saldırıldı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer19387","19387","201407","19387-161323.jpg","1", "0","Diyarbakır'da iftar çadırına saldırı");

EKMEKLERİ VE YEMEKLERİ YERE DÖKTÜLER

İsrail’in Gazze’ye saldırısına tepkisiz kaldığını bahane eden ve bu nedenle ABD’yi protesto etmek için alanda toplanan yaklaşık 500 kişi, iftar çadırında dağıtılmayı bekleyen yemek kazanlarındaki yemekleri ve ekmekleri yerlere döktü.

ABD bayrağını yakan ve iftar çadırını tamamen tahrip eden, masa ve sandalyeleri kıran gruplara ise polis gaz bombasıyla müdahalede bulunarak dağıttı Yaşanan olay sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, bölgede gerginlik sürüyor.

ABD BAŞKONSOLOSU'NDAN AÇIKLAMA

Bir dizi temasta bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza, Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanı’nda iftar çadırına saldıran grup hakkında açıklama yaptı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) saldırı sonrası basın açıklaması yapan ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza, Diyarbakır halkına bu konuda bağlılıklarını bir kez daha gösterdiklerini belirterek, kültürel ve dini geleneklere de saygılarını göstermek istediklerini söyledi. Espinoza, "Özellikle Sur Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediğimiz iftar yemeği vardı. Her yıl aynı yerde vermiş olduğumuz iftar yemeği toplum tarafından büyük kabul gördü. Sur ilçesinde bulunan vatandaşlara iftar yemeği vermek istedik. Bu akşamı kanunsuz bir şekilde ihlal eden holiganlar, çapulcular, Diyarbakır halkını te dedi.