Gündem Diyarbakırlı da eşek eti yemiş!

Diyarbakırlı da eşek eti yemiş!

Paylaş
Diyarbakırlı da eşek eti yemiş!

Diyarbakır'da, iki hafta önce kent dışındaki hafriyat alanında bulunan eşeklere ait sıyrılmış kemiklerdeki etlerin halka yedirildiği ortaya çıktı

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, 173 işyerinde denetim yaparak 50 numune aldı. Analizi tamamlanan 46 numuneden 2’sinin tek tırnaklı diye tabir edilen eşek ve at eti olduğu ortaya çıktı.

Tarım İl Müdürlüğü söz konusu işyerleri ile ilgili yasal işlem yapıp para cezası keserken, müşterilerine eşek eti yediren 2 lokanta hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, hafriyat alanında kesilmiş eşek başları ve sıyrılmış eşek kemiklerinin bulunmasından sonra denetimlerini artırdıklarını, 4 numunenin analiz işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

UCUZ LAHMACUNLARDA KULLANILIYOR

Yetkililer, “Denetimleri özellikle yemek fabrikaları, ucuz lahmacun veren lokantalar ve kasaplar üzerinde artırdık. 2 numunede tek tırnaklı hayvanlara ait etlerin çıkması bizi şoke etti. Denetimler devam ediyor. Halka açık toplu tüketim yerlerinde bu etleri vatandaşa yedirenler ile ilgili yasal işlemler devam ediyor” dedi.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR (DHA)