Gündem Diyarbakırlı öğrencilere molotof

Diyarbakırlı öğrencilere molotof

Paylaş
Diyarbakırlı öğrencilere molotof

'Gönül Köprüsü' adlı program çerçevesinde Sivas'ta bulunan lise öğrencilerinin pansiyonuna saldırı düzenlendi

Gönül Köprüsü adlı gezi programı çerçevesinde yaklaşık bir haftadır Sivas’ta bulunan Diyarbakırlı lise öğrencilerinin kaldığı pansiyona gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce molotof kokteyli atıldı.

Olay sırasında paniğe kapılarak başını demir parmaklıklara çarpan bir öğrenci yaralandı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Gönül köprüsü’ gezisi kapsamında tarihi ve turistik yerleri gezmek amacıyla Diyarbakır ve ilçelerinden 3 Temmuz’da Sivas’a gelen 188 kişilik öğrenci grubundan 94 erkek öğrencinin konakladığı.

Kongre Lisesi öğrenci pansiyonuna bu gece 22.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 2 molotof kokteyli atıldı. Atılan molotof kokteyllerinden biri pansiyonun önüne, diğeri ise bahçesine düştü.

Molotof kokteylleri binaya her hangi bir zarar vermezken, pansiyonda bulunan öğrencileren biri paniğe kapılınca başını koridordaki demir parmaklaklara çarparak yaralandı. Olayın polise bildirilmesinden sonra pansiyon önüne çok sayıda ekip sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, başından yaralanan öğrenci ambulansla Sivas Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA)