Türkiye (Son Dakika) Diyar'ın katili cezaevinde

Diyar'ın katili cezaevinde

Paylaş
Diyar'ın katili cezaevinde

Pendik'te Diyar M'yi sığındığı hastanede öldüren Öner M. ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen Diyar M'nin eşi Fevzi M, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi

Dünya Kadınlar Günü’nde yengesi, Diyar M.’yi kendisine iftira attığı gerekçesiyle öldüren ve olaydan kısa süre sonra tabancasıyla birlikte gözaltına alınan Öner M. ve cinayetle ilgili bilgilerine başvurmak üzere gözaltına alınan Fevzi M. ile arkadaşı Yusuf A. adliyeye çıkarıldı.

Yapılan savcılık sorgusunda, Fevzi M.’nin "Olaydan haberim yok. O gece arkadaşım Yusuf ile birlikte otomobilde alkol aldık. Amcamın oğlu Öner M. biz ordayken gitmiş eşimi öldürmüş. Neden öldürdüğünü ben de bilmiyorum" diye ifade verdiği belirtildi. Yüzde 40 zihinsel engeli bulunan Öner M’nin ise savcılık sorgusunda, cinayeti amcasının oğlu Fevzi M.’nin azmettirdiğini itiraf ettiği belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı, Öner M’yi "Kasten adam öldürmek" suçundan, Fevzi M’yi ise "Adli dengesi yerinde olmayan kişiyi cinayete azmettirmek" suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevketti. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Öner M. ve Fevzi M. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yusuf A. ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Timur TARLIĞ/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı