Sağlık 'Diz estetiği sağlık için de gerekli'

'Diz estetiği sağlık için de gerekli'

Paylaş
'Diz estetiği sağlık için de gerekli'

İlerleyen yaş, yerçekiminin etkisi ve aşırı kilo gibi faktörlerden kaynaklanan ciltteki sarkmalardan diz kapakları da nasibini alıyor. Diz kapağı sarkmasından rahatsız olanların imdadına ise estetik uygulamalar yetişiyor ancak uzmanlara göre bu uygulamalar sadece görsellik değil, sağlık açısından da önemli

Diz kapağı sarkmalarından daha çok kadınların rahatsızlık duyduğunu ve dolayısıyla estetik amaçlı uygulamaları da genellikle kadınların tercih ettiğini belirten Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, diz estetiği ameliyatlarının sağlığa da büyük katkı yaptığını söyledi. Diz eklemine binen baskının azaltılması ve diz hareketlerinin rahat yapılması için sarkmaların tedavi edilmesi gerektiğini belirten Prof. Karacalar, diz estetiği hakkında sık sorulan sorulara şöyle yanıt verdi:

Diz estetiği nedir?

Diz kapağını çevreleyen beş adet yağ kompartmanı vardır. Diz içinde, diz üstünde, diz altnda iki adet, diz lateralinde bir adet şeklinde olan bu yağ paketleri diz kapağını örterken, biçimsiz bir kalınlık da yapar. Bazen tam arka tarafta kıvrım yerinde de bir yağ paketi bulunabilir. Bu paketlerin alınması, dizin inceltilmesi ve şekillendirlmesi işlemi diz estetiği olarak bilinir.

Diz estetiği sağlık için neden önemli?

Diz çevresinde büyük ölçüde yağ birikimi varsa, ya da lipödeme bağlı yağlanma varsa aşırı yağ kitlesi dizin hareketini engellerken, diz eklemine önemli derecede baskı yapar. Bu baskı kıkırdak deformasyonuna neden olabilir ya da mevcut sorunu arttırır. Bu tür hastalar yeterli spor yapamadıkları içinde sorun giderek artar.

Haberin Devamı

Diz bölgesinde estetik neden gerekli?

Üst bacak ile alt bacak arasında geçiş bölgesinde olması, dizin önemini arttırır. Ayrıca etek estetiği için önemli bir bölgedir.

Diz estetiğinde kullanılan yöntemler nelerdir?

Superdry liposuction kansız ve üstelik işlem sonuna kadar şişme yapmayan bir yöntem olarak iki diz arasında simetri sağlanmasında ve sonucun hemen görülmesinde etkilidir. Bu teknikle yağlar saf bir şekilde alınır. Bu nedenle başka bir yerde kullanılma potansiyeli vardır. Yağ paketinin çok sert olduğu durumlarda superdry liposuction vibroliposuction ya da vaser 4d eklenebilir.

İşlemden sonra iyileşme süreci nasıldır?

Hasta aynı gün evine gidebilir. Korse giymeden dizlik yeterli olabilir, yatak istirahatı gerekmez. İşe dönme süreci 1-2 gün kadardır.

Diz germe nedir?

Yağ kitlesinin çok fazla ya da deride sarkmanın olduğu durumlarda diz germe yapılır. Bu işlem ile fazla deri alınarak üst üste katlanmış dokudan kurtulmak mümkün olur.

Haberin Devamı