Sağlık Diz ve eklem ağrılarına Türk uzmanlardan çözüm!

Diz ve eklem ağrılarına Türk uzmanlardan çözüm!

Paylaş
Diz ve eklem ağrılarına Türk uzmanlardan çözüm!

Türk uzmanlar diz, kalça, omuz, dirsek, bilek, çene gibi eklemlerde hareket kabiliyetini kısıtlayan ve ağrıya neden olan dejenerasyonlara karşı iyileştirici, inovatif bir ürün geliştirildi

Özellikle ilerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan eklem ağrıları yaşam kalitesini ciddi oranda düşüren sağlık sorunları arasında önemli yer tutuyor. Yeni geliştirilen bir ürün ise, bu ağrılardan muzdarip olanları rahatlatma iddiasında.

Yeni geliştirilen ürün; diz, kalça, omuz, dirsek, bilek, çene gibi eklemlerde hareket kabiliyetini kısıtlayan ve ağrıya neden olan dejenerasyonların tedavisinde kullanılacak.

VSY Biotechnology'den yapılan açıklamada, Ar-Ge merkezindeki yoğun çalışmaları sonucunda insan vücudunda bulunan "sodyum hyaluronat"ın sentetik olarak üretildiği belirtildi.

Vücut dokusuyla yüzde 100 uyumlu olduğu vurgulanan sıvının, eklem boşluğuna enjekte edildiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VSY Biotechnology üst yöneticisi Dr. Ercan Varlıbaş, TÜBİTAK ile projelendirilerek geliştirilen ürününün uluslararası CE sertifikasının alındığını ifade ederek, "Ürünün Avrupa'daki ruhsatlandırma süreci de tamamladı. Vücut dokusuyla tamamen uyumlu olan bu ürünle Türkiye'de ve dünyada diz ve diğer eklem ağrıları çeken hastaların derdine derman olacağız" ifadelerini kullandı.

KİREÇLENME TEDAVİSİNDE ROL OYNAYABİLİR

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Demirhan Dıraçoğlu da ürünün 3 milyon dalton molekül ağırlığı ve 20-32 miligramlık oranlarıyla kireçlenmeye karşı önemli bir etki gösterdiğini aktardı.

Ürünle olumlu sonuçlar alındığını bildiren Dıraçoğlu, "Ayrıca kendi ülkemizin bir ürünü olması, Türkiye'de üretilip dünyaya ihraç edilmesi de bizler için önemli bir konu" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı