Merkez Dizdar: Yargı reformuyla yatırım güvenliği gelecek

Dizdar: Yargı reformuyla yatırım güvenliği gelecek

Paylaş
Dizdar: Yargı reformuyla yatırım güvenliği gelecek

Dizdar: Yargı reformuyla yatırım güvenliği gelecek

Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)-CUMHURBAŞKANI Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni değerlendiren Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Başkanı Cüneyt Dizdar, Türkiye’nin yatırım güvenliğinde aradığını bulduğunu ifade etti.
Merkezi Bursa’da bulunan Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan Yargı Reformu Strateji Belgesi için, ‘Türkiye’nin şuanda ihtiyacı olduğu daha öngörülebilir bir yatırım ortamının oluşmasında ekonomi dinamiklerine güven sağlayacağına inanıyoruz’ dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Türk yargısı, Türk milletinin yargısı olmalı’ ifadesine sonunda kadar destek verdiklerini belirten ve reformun bugüne kadar yapılan bütün reformların işlevsellik olarak üstünde olduğuna dikkat çeken TESİAD Başkanı Cüneyt Dizdar, ‘Hakim ve savcıların liyakate göre atamalarının gerçekleşecek olması sadece hukuk alanını ilgilendirmiyor. Tüm Türkiye’ye, tüm ekonomiyi ve iş dünyası olarak bütün yatırımlarımızı doğrudan etkiliyor. Yargı reformu, bugüne kadar yapılanların en kapsayıcı olanı’ diye konuştu.
‘YATIRIMA ODAKLI ÇEVRELER ÜLKEDE KALACAK’
Dizdar şunları söyledi: ‘Ortaya konan hedefler, tüm ekonomik tedbirlerin reel sektör tarafından içselleştirilmesini de sağlayacaktır. Ekonomimiz bu yargı reformuyla birlikte yatırıma odaklı çevreleri ülkemizde tutacaktır. Bu noktada iş ortamının iyileştirilmesi için de yargı sisteminin doğru ve güvenilir işlemesinin yerli ve uluslararası yatırımlar için çok önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan Yargı Reformu’nda Avrupa Birliği kriterlerine ve hedefine vurgu yapılmasını da bu açıdan da oldukça önemli. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile AB’ye tam üyelik hedefi de kaçınılmaz olarak güçlenecektir.’
‘EKONOMİDE YENİ ROTA’
‘Türkiye’nin şuanda ihtiyacı olduğu daha öngörülebilir bir yatırım ortamının oluşmasında ekonomi dinamiklerine güven sağlayacağına inanıyoruz’ diyen Dizdar,‘Toplumda adalet duygusunun güçlendirilmesi, kişi hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi, adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, uyuşmazlıkların alternatif çözüm yöntemleriyle hızlandırılmasını hedefleyen düzenlemeler ile demokrasimiz daha da güçlenecek. Türkiye, Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ana istikametinin halkına, bölgesine ve yatırımcıya güven vermek olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ekonomik anlamda yeni bir rotaya geçmesini sağlayacak en büyük yapısal reform, yargı reformudur" açıklamasında bulundu.
‘AMAÇ AB’YE TAM ÜYELİK’
Girişimciye, emekçiye, yabancı yatırımcıya, yani bütün ekonomi çevrelerine yakın ve güvenilir bir ortam kurma çabasını desteklediklerini belirten TESİAD Başkanı Cüneyt Dizdar, ‘Böylece, Türkiye’nin ekonomik ufkunu genişleyecektir. Yargı reformunda ne kadar başarılı olursak, Türkiye’yi ekonomik açıdan da o kadar güvenli bir liman haline getirebiliriz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 amaç ve 63 hedef ile ana başlıklarını ortaya koyduğu Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni iş dünyası olarak derin bir memnuniyetle karşılıyoruz. Düzenlemeler Cumhurbaşkanı’nın da ifade ettiği gibi, diğer yandan da Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefine bağlılığının da teyit belgesi niteliğini taşımaktadır. Bu konudaki siyasi irade de net bir şekilde ortaya konulmuştur" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı