Yaşam DJI, dronelar için termal kamera duyurdu!

DJI, dronelar için termal kamera duyurdu!

Paylaş
DJI, dronelar için termal kamera duyurdu!

Drone üreticiler arasındaki en popüler firma olan DJI, Inspire 1 isimli güncel modeli için termal kamera duyurdu

DJI isimli drone üreticisi şirket, FLIR isimli termal kamera üreticisiyle anlaştı. İki firmanın ortaklığı sonucu duyurulan ürün, Inspire 1 modeline termal görüş özelliği kazandırdı. Drone ve termal kamera ikilisi ilk kez bir araya geldi. Kolluk kuvvetleri ve askeriye tarafından uzun zamandır kullanılan termal kameralar bu sayede daha fazla yaygınlaşacak ve uygulama alanları genişleyecek.

Haberin Devamı

Zenmuse XT olarak isimlendire bu yeni kamera Inspire 1 isimli drone ile tamamen uyumlu. Inspire 1’in kamera modülüyle uyumlu olan bu yeni ürün, gimbal bağlantısıyla da sarsıntılardan etkilenmiyor ve normal bir DJI kamerası gibi kullanılabilir. Mobil cihazlardan görüntü bile alabiliyorsunuz.

DJI, Inspire 1 için duyurulan yeni termal kamerayı aşağıdaki video ile tanıttı. Zenmuse XT isimli kamera iki versiyon ile satışa çıkacak. İlk model 640 x 512 piksel kayıt yaparken, ikinci model 336 x 256 piksel çözünürlüğünde görüntüleri alabilecek. Normal şartlarda 4K videoları konuştuğumuz şu günlerde, termal kamera için bu çözünürlükler de aslında yeterli. Söz konusu kameraların fiyatları henüz belli değil ancak 2016’nın ilk çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor. Inspire 1 ve Zenmuse XT termal kameranın yeteneklerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

HTC Vive VR gözlüğü ön siparişe çıkıyor!