Magazin Doğa Rutkay tartışmalara noktayı koydu

Doğa Rutkay tartışmalara noktayı koydu

Paylaş
Doğa Rutkay tartışmalara noktayı koydu

Doğa Rutkay hep merak edilen "Babanızın adı Rutkay Aziz ve sizin soyadınız o zaman nasıl Rutkay oluyor?" sorularına açıklık getirdi

Tiyatrocu Rutkay Aziz'in kızı Doğa Rutkay, sosyal medya hesabı Instagram'dan soyadı ile ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Soyadı karmaşasıyla ilgili yaptığı paylaşımda Doğa Rutkay, "Dilerim artık bu isim soyisim sorularına maruz kalmam" dedi.

Rutkay'ın açıklaması şöyle:

"Aziz Rutkay babamın asıl ismidir.

Alman ekolü okullarda eğitim gördüğünden zaman için soyadı ismi halini almış babam da bu durumu akışına bırakmıştır. Haliyle zamanla üstüne şöhret eklenince filmleriyle, tiyatro oyunlarıyla babam artık Rutkay Aziz olarak tanınır.

Ben doğarım. Adımı Doğa koyarlar haliyle soyadım Rutkay’dır.

Sanırım yüzyıldır bana en çok sorulan ve bazı sitelerde meraklı sorulara yol açan hatta zaman zaman “neden ki?” sorularının aşırı sıklaştığı şu duruma açıklık getirmiş oldum. Ve şu limon kafama gelirsek. O da oğlum. Babası adını Rutkay koydu ben Kerim’i ekledim. İlk adını dedesinin soyadından,ikinci ismini babasından aldı. Uzun yazmışım. Pek sevdim bu fotoğrafımızı paylaşmak istedim hikayesini de böyle yazdım. Okuyanların gönlüne sağlık. Dilerim artık bu isim soyisim sorularına maruz kalmam. Sevgiyle kucaklarız efendim sizleri."

Haberin Devamı