Karaisalı Doğa tutkunları Karaisalı dağlarını mesken tuttu

Doğa tutkunları Karaisalı dağlarını mesken tuttu

Paylaş
Doğa tutkunları Karaisalı dağlarını mesken tuttu

Doğa tutkunları Karaisalı dağlarını mesken tuttu

Malik GÖDELİNER/KARAİSALI, (Adana), (DHA)- ADANA'nın Karaisalı ilçesinde bulunan tarihi ve turistik mekanları doğa tutkunlarının akınına uğruyor.
Kapıkaya Kanyonu, Varda Köprüsü (Alman Köprüsü) ve Yerköprü günü birlik gezginlere ev sahipliği yaparken, doğa tutkunları ise dağlarda yürüyüş yapmanın keyfini çıkarıyor. Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü de (PRODOSS), bu kapsamda Karaisalı Dağlarını adeta mesken tuttu. Bin 450 rakımlı Ekecik yaylası dağlık bölgede, Karadeniz'i aratmayan orman dokusu, çınar, ladin ve meşe ağaçları arasında 10 kilometrelik yürüyüş yapan doğaseverler, Yedikuyu ve Karaboğaz mevkisinde bulunan tabiatın mükemmeliyetine ve yürüyüş sonunda ulaştıkları Üçürge Deresine hayran kaldı.
YÜRÜYÜN ZİNDE KALIN
Doğada yürümenin önemine dikkat çeken PRODOSS Kulüp Başkan yardımcısı Murat Arıkan, "Haftasonu tatillerinizde ormanlık bir alanda yapacağınız kısa bir doğa yürüyüşü ile stresli geçen ortamdan uzaklaşarak, temiz havada olmanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. İş yaşamınıza stresten arınmış, zinde başladığınızı fark edeceksiniz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı