Spor Doğan Hakyemez kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

Doğan Hakyemez kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

Paylaş
Doğan Hakyemez kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

Dün rahatsızlanıp hastaneye giden ve burada dört kalp damarının tıkalı olduğunu Öğrenen Doğan Hakyemez, yoğun bakıma alınmıştı. Gece saatlerinde kötü haber geldi ve Türk basketbolunun duayen ismi Doğan Hakyemez 68 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bu üzücü olay sonrası Doğan Hakyemez hakkındaki bilgiler merak edilmeye başlandı.

Türk basketboluna önemli hizmetler sunan Doğan Hakyemez, gece saatlerinde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. 68 yaşında hayatını kaybeden Hakyemez, dün rahatsızlanıp hastaneye gitmiş, burada dört kalp damarının tıkalı olduğunu öğrenince acilen yoğun bakıma alınmıştı. İkinci kez kalp krizi geçiren Hakyemez tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

Haberin Devamı

DOĞAN HAKYEMEZ KİMDİR?

1950 doğumlu olan Doğan Hakyemez , basketbol kariyeri boyunca; Efes Pilsen (Anadolu Efes), Galatasaray ve Eczacıbaşı takımlarında şampiyonluk yaşadı. 1971'de İzmir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan takımda yer aldı. 2001'de Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Türk milli basketbol takımının menajerlik görevinde bulundu. Ardından Antalya Büyük Şehir Belediyespor'da Genel Direktörlük görevini üstlendi. Bu dönemde, Antalya Büyük Şehir Belediyesi Türkiye Basketbol Ligi’ne yükseldi ve bu ligde Avrupa arenasına katılmayı başardı. Hakyemez, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden sonra Trabzonspor ile anlaşmıştı.