Gündem Doğan Holding Kadınlar Günü'nü kutladı: Birlikte daha güçlüyüz

Doğan Holding Kadınlar Günü'nü kutladı: Birlikte daha güçlüyüz

Paylaş
Doğan Holding Kadınlar Günü'nü kutladı: Birlikte daha güçlüyüz

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, cinsiyet eşitliği sağlanarak, kadınların iş hayatına daha fazla dahil edilmesinin hedeflere ulaşmayı kolaylaştırdığını söyledi

GELENEKSEL KUTLAMA


Dünya genelinde 8 Mart Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Doğan Holding de bu özel günü kadın çalışanları ve yöneticileri ile birlikte kutladı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ve Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yağmur Şatana evsahipliğindeki geleneksel Dünya Kadınlar Günü yemeğine, holdingin kadın çalışanları ve kadın yöneticileri katıldı.


YÖNETİCİLERİN YÜZDE 33’Ü


Doğan Holding’in İstanbul Üsküdar’da bulunan merkez binasındaki yemekte konuşan Begümhan Doğan Faralyalı, babası Aydın Doğan’ın iş hayatında hep iyi kadın yöneticilerle çalıştığını söyledi. Begümhan Doğan Faralyalı, “Doğan Grubu’nda çalışanların yüzde 33’ü kadın ve bunların da yüzde 33 yönetici. Birçok yere göre iyi bir oran ama amacımız bunu eşitlemek” diye konuştu.



ÇARPAN ETKİSİ FAZLA


Birleşmiş Milletler’in 2030 yılı dünya hedeflerini belirlediği bir çalışmasından bahseden Begümhan Doğan Faralyalı, “Çalışma şunu gösteriyor; kadınları hayatın içine daha fazla dahil ettiğimizde, dünya hedeflerine ulaşmakta en fazla çarpan etkisi buradan geliyor. Cinsiyet eşitliği önemli. Kadının olduğu şirket daha uzun vadeli düşünüyor. Daha işbirlikçi, şeffaf ve çevreye daha duyarlı oluyor. Bu nedenle daha iyi bir dünya için kadınların önünü açmalıyız” dedi.

'KOLAY KOLAY BIRAKMAM'


Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ise şunları söyledi: “Dünyaya ilk gözümü açtım. Dünyanın en güzel kadını, anamı gördüm. 56 yıl evvel karımla tanıştım. Dört kızım var ve hepsini çok seviyorum. Benim ailemde cinsiyet eşitsizliği var (gülerek). Çünkü ben 5 kadınla evde boğuşuyorum. 40 yıldır işyerimde asistanım Arzu var. 40 yıl sağ kolum olarak İmre Barmanbek Hanım ile çalıştım. Ben bir tuttuğum kadını kolay kolay bırakmam. Çok da kavga ederiz ama yine de onlardan ayrılamıyorum.”


'TOPLUMDAKİ YERİ YÜKSELMELİ'


Türkiye’nin gelişmesi, çağdaşlaşması ve güçlü bir ülke olmasının temelinde, kadınların toplumdaki yerinin yükseltilmesi gerektiğine inandığını belirten Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yağmur Şatana da “Buna kendi çapımda destek vermeye çalışıyorum. Kadın yöneticilerin çok yoğun olduğu, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu bir grubuz. Bu çok büyük bir keyif” dedi.